Care Park želi investirati u podzemne garaže i turizam u Sarajevu

Investicije / PROJEKTI

Care Park želi investirati u podzemne garaže i turizam u Sarajevu

13.09.2017. 10:17 / Izvor:

Ministri privrede i saobraćaja Kantona Sarajevo Muharem Šabić i Mujo Fišo ugostili su direktore kompanija „Care Park“ iz Australije i „Polimac Company“ iz Sarajeva Roberta Beltekya i Mehmeda Polimca sa saradnicima, koji su izrazili namjeru da investiraju u Kanton Sarajevo a posebno u turizam kao i projekte izgradnje podzemnih garaža.

Razmijenjene su informacije o turističkim potencijalima Kantona Sarajevo kao i planovima investiranja u oblasti saobraćaja. Također je direktor Belteky prezentirao aktivnosti svoje kompanije koja investira u Australiji, Novom Zelandu te jugoistočnoj Aziji.

Ministar Šabić je goste upoznao da je zakonodavstvo Kantona Sarajevo u oblasti investicija usklađeno sa regulativom Evropske unije, sa posebnim naglaskom na Zakon o javno-privatnom partnerstvu KS koji omogućava pokretanje investicionog postupka javnom i privatnom partneru.

Ministar Fišo je prezentirao stanje u oblasti saobraćaja u mirovanju i upoznao predstavnike kompanije o potrebi izgradnje novih parking mjesta u Kantonu.

Kako navode iz Ministarstva privrede, dogovoreni su budući koraci saradnje u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije