Dom ''Boško Buha'' na Grbavici u ovoj godini otvorit će svoja vrata

27.03.2017. 09:00 / Izvor: Faktor
Dom ''Boško Buha'' na Grbavici u ovoj godini otvorit će svoja vrata

Za rekonstrukciju objekta “Boško Buha“ planirano je oko 2.000.000 KM, ne uključujući opremanje objekta.

Treća faza radova na rekonstrukciji objekta “Boško Buha“ je u toku. Planirano je da se svi radovi završe tokom ove godine, a kako su iz Općine Novo Sarajevo kazali rade se završni radovi.

"Završnom fazom su obuhvaćeni svi finalni građevinski i instalaterski radovi, te kompletni radovi na mašinskim instalacijama sa nabavkom tehnološke opreme kao i vanjsko uređenje. Nakon završetka ovih radova potrebno je nabaviti opremu u skladu sa namjenom objekta i potrebama korisnika, odnosno u skladu sa projektom kako bi se ispunili uvjeti i kako bi objekat bio otvoren", kazali su iz Odsjeka za informacioni sistem, informisanje i odnose s javnošću Općine Novo Sarajevo.

Za rekonstrukciju objekta “Boško Buha“ planirano je oko 2.000.000 KM, ne uključujući opremanje objekta.

U Centru “Boško Buha“ predviđeni su sadržaji obrazovnog, kulturnog i društvenog karaktera koje čine: višenamjenski prostor za organizovanje izložbi, priredbi i sličnih manifestacija, multifunkcionalna sala sa pozornicom za koncerte, predstave i filmske projekcije, internet-kafe klub, sala za održavanje predavanja i promocija, prostor za organizovanje sekcija i kurseva, biblioteka i čitaonica, komunikacijski blokovi sa stepeništem i liftom, sanitarni čvorovi, te info pult sa garderobom.

Na prvoj etaži će biti smješteni administrativni dio sa nizom kancelarija i salom za sastanke, galerija kao dio biblioteke, sale za organizovanje muzičkih, plesnih, baletnih, likovnih i sličnih aktivnosti, svlačionica, servisni prostor za rekvizite i sanitarni čvorovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije