Elektroprivreda BiH ulaže 3,7 miliona KM u nove elektroenergetske objekte

30.11.2015. 14:51 / Izvor: Akta.ba
Elektroprivreda BiH ulaže 3,7 miliona KM u nove elektroenergetske objekte

Na području grada Bihaća u planu je izgradnja trafostanice u naselju Kulen Vakuf ukupne vrijednosti 2,5 miliona KM, te izgradnja drugog transformatora u Bihaću ukupne vrijednosti 1,2 miliona KM.

Elektroprivreda BiH će na području nekoliko općina USK-a realizirati projekt izgradnje i rekonstrukcije trafostanica čime će se poboljšati opskrba električne energija dijelova grada Bihaća, općine Cazin, Bužim i Sanski Most.

"Na području grada Bihaća u planu je izgradnja trafostanice u naselju Kulen Vakuf ukupne vrijednosti 2,5 miliona KM, te izgradnja drugog transformatora u Bihaću ukupne vrijednosti 1,2 miliona KM. Obje investicije su za nas značajne, a posebno investicija u Kulen Vakufu jer smo i sad nakon prvog snijega imali prekid u napajanju električnom energijom nekoliko dana i nova investicija će smanjiti rizik od prekida", istakao je gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević.

On je prilikom susreta sa Nurijom Lipovačom, v.d. direktorom podružnice Elektrodistribucije Bihać, naveo da je imaju dobru saradnju sa Elektroprivredom koja je rezultirala je to rješavanjem problema niskonaponske mreže u nekoliko bihaćkih mjesnih zajednica, a kontinuirano ulaganje u elektro-energetska postrojenja JP Elektroprivreda BiH nastaviti će i u narednom periodu kada je u pitanju problematika niskonaponske mreže u naseljima Vikići, Mala Peć, Čavnik i Vrsta.

 

.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije