Feroelektro sa poslovnim partnerima najavljuje kapitalne investicije

07.01.2015. 12:55 / Izvor: Fena
Feroelektro sa poslovnim partnerima najavljuje kapitalne investicije

Svi započeti radovi bit će okončani u narednih 20 dana i poslovni objekti će biti u funkciji stvaranja prihoda, odnosno dohodka.

Uprava Društva ''Feroelektro'' d.d. Sarajevo povodom donošenja presude Kantonalnog suda Sarajevo u predmetu vezanom za privatizaciju Društva navodi da je to 24. presuda te da se o toj problematici na više sudskih nivoa vode sporovi, ali da pitanja vezana za pravni status još nisu riješena. 

Ta presuda je, kako navode, još jedna u višegodišnjem nizu sličnih dokumenata. Slučaj traje od 2003. godine. 

Činjenica da pitanja vezana za pravni status još nisu riješena utiče na opći status firme, odnosno na poslovnu politiku Društva. 

"Posebno ističemo činjenicu, da je u proteklih 12 godina, nakon svake presude koja tretira vlasništvo, odnosno pravni status Društva, ''Feroelektro" d.d. Sarajevo apsolutno svaki put trpio štetu nanesenu proizvoljnim, netačnim i tendeciozno iskonstruisanim izjavama, koje su dodatno zbunjivale te dovodile u zabludu i javnost i poslovne partnere, pa je Društvo skoro po pravilu, gubilo do tada stečene poslovne partnere i imalo sve lošiji privredni status, a samim tim i ugroženu likvidnost i opstanak Društva", istaknuto je u saopćenju Uprave Društva. 

Uprava Društva će, kako najavljuju, bez obzira na donošenje presude Kantonalnog suda, u skladu sa odredbarna Statuta Društva nastaviti sa zaštitom imovine Društva, odnosno s implementacijom plana finansijske konsolidacije, a u čiju svrhu su u proteklom tromjesečju, zajedno s poslovnim partnerima počele takozvane kapitalne investicije u poslovne objekte u Sarajevu, na lokalitetu ulica Maršala Tita 28 i 48, odnosno na lokalitetu općine Novi Grad - skladište Halilovići, investicije vrijedne više od 500.000 KM s krajnjom svrhom, namjenske rekonstrukcije i opremanja objekata za ciljanog poslovnog partnera. 

Svi započeti radovi bit će okončani u narednih 20 dana i poslovni objekti će biti u funkciji stvaranja prihoda, odnosno dohodka. 

Ističu da se radi o poslovima s renomiranim partnerima, od kojih su jedan ambasada i konzulat države članice EU. 

"Mišljenja smo da će nam ti partneri dati dodatnu potrebnu poslovnu stabilnost, a naročito potrebnu zbog višegodišnje negativne medijske izloženosti našeg Društva, odnosno da će pomoći, da dodatno konsolidujemo Društvo, do konačnog rješavanja pitanja vezanog za privatizaciju Društva", istaknuto je u saopćenju iz Uprave Društva "Feroelektro" d.d. Sarajevo. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije