Gradi se dvije godine: Ilidžanci će još čekati na novu sportsku dvoranu

21.02.2017. 14:12 / Izvor: Akta.ba

Trenutno se izvode radovi u okviru I faze, odnosno radi se izgradnja dvonamjenskog skloništa koje se nalazi ispod parking prostor

U ilidžanskom naselju Sokolović Kolonija u toku je izgradnja sportske dvorane.

Kako su za poslovni portal Akta.ba potvrdili u Općini Ilidža trenutno se izvode radovi u okviru I faze, odnosno radi se izgradnja dvonamjenskog skloništa koje se nalazi ispod parking prostora.

Projekat je počeo 2015. godine, a Općina Ilidža je iz budžeta 2015. i 2016. godine izdvojila sredstva za ovaj projekat i do sada je utrošeno 1.814.881,86 KM.

Izvođenje radova je povjereno firmi  "VELBOS" d.o.o. Žepče, a nadzor nad izvođenjem radova firmi "Positive Partners" d.o.o.

"Završeni su grubi građevinski radovi sa gornjom pločom i bravarski radovi koji su zatvorili vanjske otvore ulaza u sklonište. U ovoj 2017. godini je planiran nastavak izgradnje skloništa, kojim je predviđena izgradnja rampi za motorna vozila i rampi za pješake, te zaštita gornje ploče sa svim potrebnim slojevima prema normama i pravilima struke", kazali su u Općini Ilidža.

Inače, prostornim rješenjem kompleks sportske dvorane će da sadrži zatvoreni prostor oko 2700 m2 u sklopu kojeg će se nalaziti trodjelna dvorana sa tribinama, prateći prostori i dodatni prostori za vježbanje, te dvonamjensko sklonište u suterenu objekta koje će u mirnodobsko doba služiti kao parking.

Kapacitet glavne dvorane je 300 sjedećih mjesta na tribinama, a kroz projektni zadatak je od projektanta je traženo da dvoranu koncipiraju i usklade sa međunarodnim tehničkim standardima te posebnim propisima za prostor i opremu radi odvijanja sportskih takmičenja po FIBA certifikatu i standardu DIN 1832/2.

Kompletna investicija trebala bi iznositi oko četiri miiona maraka.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije