Interes za kupovinu hotela "Muška voda" u Kladnju

09.02.2017. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Interes za kupovinu hotela 'Muška voda' u Kladnju

Kompleks "Muška voda" je brend kojem treba vratiti značaj kakav je imao.

Interes za kupovinu Hotela "Muška voda" u Kladnju, te pismo namjere koje je tim povodom uputio "Čamdžić-komerc“ d.o.o. Kladanj bila je jučerašnjeg sastanka ministra trgovine, turizma i saobraćaja Mirsada Gluhića i sekretara Ministarstva Azre Gavranović sa predstavnicima ponuđača Senadom Čamdžićem i direktorom ovog privrednog društva Muhamedom Čamdžićem.

Ministar Gluhić je podsjetio da je Općinskom sudu u Tuzli podnesen prijedlog za otvaranje stečajnog postupka DD „Konjuh“ Kladanj, te da slijedi prethodni stečajni postupak. Ministarstvo raspolaže podacima o vrijednosti imovine DD „Konjuh“ Kladanj i dugovanjima koja ima ovo dioničko društvo, ali će se tokom prethodnog stečajnog, odnosno stečajnog postupka utvrditi tačni iznosi.

On se zahvalio ponuđačima na iskazanom interesu i njihovoj želji da se očuva vrijednost i prošire postojeći kapaciteti kompleksa "Muška voda“. Zamolio je ponuđače da detaljnije obrazlože Ponudu koju su dostavili, posebno istaknuvši određene detalje ponude, kao što je ponuđena cijena u iznosu od 230.000,00 - 250.000,00 KM, te planirane investicije u naredne 2 do 4 godine u visini od 1.500.000,00 KM.

Također, podsjetio je da je knjigovodstvena vrijednost imovine DD „Konjuh“ Kladanj oko 8.000.000,00 KM i da kompleks hotela Muška voda u svom posjedu ima preko 70.000 kvadratnih metara zemljišta, saopćeno je iz Vlade TK.

Predstavnici ponuđača su izrazili zahvalnost ministru na prijemu. Obrazložili su da su ponuđeni iznosi stvarna mogućnost ovog ponuđača i predložene aktivnosti svakako bi bile ispoštovane. Naglasili su da bi zadržali djelatnost, proširili kapacitete i uložili u nove sadržaje, koji bi umnogome obogatili ponudu ovog kompleksa, te zaposlili određeni broj bivših, ali i novih  radnika. Istaknuli su dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti i dobre poslovne rezultate, te detaljnije obrazložili ranije dostavljenu Ponudu.   

Tokom razgovora, ministar je još jednom naglasio da je cilj Vlade Tuzlanskog kantona, i Ministarstva na čijem je čelu, da se kompleks „Muška voda“ na Konjuhu što prije ponovo stavi u funkciju, da se zadrži djelatnost, da se  zaposle radnici, a građanima prvenstveno Tuzlanskog kantona, ali i drugima, omogući da tokom cijele godine mogu uživati u prirodnom bogatstvu i sadržajima koje nudi ovaj kompleks.

S tim u vezi, Ministarstvo je spremno za sve dalje razgovore u cilju iznalaženja najboljeg rješenja. Kompleks "Muška voda" je brend kojem treba vratiti značaj kakav je imao.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije