Investitori iz Indonezije zainteresovani za vojnu industriju BiH

16.06.2017. 13:00 / Izvor: Akta.ba
Investitori iz Indonezije zainteresovani za vojnu industriju BiH

Ovo je prvi korak ka uspostavljanju kontakata, a potom slijede konkretniji razgovori i detaljnije upoznavanje o sferi stranih ulaganja u BiH.

Predstavnici FIPA-e su na Sarajevo Buseiness Forumu koji je održan prošlog mjeseca u Sarajevu uspostavili veliki broj kontakata sa potecijalnih stranih investitora i održali sastanke sa investitorima iz Bahreina, UAE, Saudijske Arabije, Kuvajta, Indonezije, Pakistana i Indije.

Kako su potvrdili za poslovni portal Akta.ba u FIPA-e investitori iz Kuvajta iskazali su interes za sektor nekretnina, iz Bahreina za turizam, iz Indonezije za vojnu industriju i proizvodnju hrane, iz Saudijske Arabije za proizvodnju eko hrane...

"Ovo je prvi korak ka uspostavljanju kontakata, a potom slijede konkretniji razgovori i detaljnije upoznavanje o sferi stranih ulaganja u BiH. Ono što je najvažnije, a u isto vrijeme i najteže, jeste pronaći pravog investitora", kazala je Jasmina Dževlan iz FIPA-e.

Vrijednost predstavljenih projekata kako kaže je višemilionska, ali pitanje je koliko od tih projekata će biti realizrano.

"Ne znači da će investitor koji je iskazao interes za projekat, odmah i ulagati", kazala je Dževlan , te dodala kako ne treba misliti da će investitor preko noći donijeti odluku o investiranju. Svakoj odluci o investiranju prethode istraživanja po raznim osnova, pa tek slijedi konačna odluka o investiranju. "Donošenje konačne odluke o investiranju iziskuje vrijeme."

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije