Izabran izvođač druge faze radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Kumrovec

21.11.2014. 08:47 / Izvor: Oslobođenje
Izabran izvođač druge faze radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Kumrovec

U ovoj godini su za drugu fazu radova Općina Novi Grad, Kanton i Zavod zdravstvenog osiguranja KS-a obezbijedili nešto više od dva miliona maraka. Neophodno je u narednoj izdvojiti još oko 1,3 miliona KM.

Druga faza rekonstrukcije Doma zdravlja Kumrovec na Otoci trebala bi da počne do kraja ove godine.

Kako nam je kazao Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, procedura javne nabavke je nedavno završena i izabran je izvođač radova, a nakon što se zaključi ugovor, radovi na ovom objektu će biti nastavljeni.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini su za ovu fazu Općina, Kanton i Zavod zdravstvenog osiguranja KS-a obezbijedili nešto više od dva miliona maraka. Neophodno je, tvrdi on, u narednoj izdvojiti još oko 1,3 miliona KM, jer je vrijednost druge faze procijenjena na oko četiri miliona KM.

"Sa ovom fazom će dom zdravlja biti u potpunosti završen. Trenutno se gradi pristupna saobraćajnica koja će na bolji način riješiti prilaz domu zdravlja i to direktno sa Bulevara Meše Selimovića. Izgradnjom ove saobraćajnice stanovnicima Novog Grada i KS-a bit će omogućen lakši pristup domu zdravlja, a u velikoj mjeri smanjit će se saobraćajne gužve prilikom ulaska i izlaska u ovu zdravstvenu ustanovu", rekao je Efendić.

Eldan Lokmić, ministar zdravstva KS-a u ostavci, kazao je da druga faza radova podrazumijeva unutarnje radove i finaliziranje kompletnog objekta.

"Ovi poslovi se mogu raditi neovisno od vremenskih prilika zato što se obavljaju unutar zgrade. Do kraja godine bi se krenulo sa radovima, a sve bi trebalo biti završeno do proljeća", istakao je Lokmić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije