JP Vodovod Bihać vlastitim sredstvima obnovio izvorišta u Gati i Klokotu

25.07.2015. 11:06 / Izvor: Akta.ba
JP Vodovod Bihać vlastitim sredstvima obnovio izvorišta u Gati i Klokotu

Imamo jednu od najčišćih pitkih voda u ovom dijelu naše zemlje i kontinuirano se ulaže u higijenu izvorišta i kontrolu pitke vode, kaže Galijašević.

Uposlenici bihaćkog javnog preduzeća Vodovod proteklih dana završili su rekonstrukciju, čišćenje i sanaciju izvorišta pitke vode u Gati i Klokotu. Na taj način dodatno je spriječena mogućnost eventualnog onečišćenja izvorišta pitke vode koje snabdijevaju grad Bihaća, a vlastitim sredstvima uređena su sama izvorišta, postrojenja i zgrade.

Obilazeći jučer izvorišta Gata i Klokot, Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazao je da bihaćki Vodovod i pored prevelikog broja radnika i kreditnog opterećenja naslijeđenog iz ranijeg perioda, uspješno održava funkcionalnom vodovodnu mrežu, kao i kvalitetu vode za piće.

"Imamo jednu od najčišćih pitkih voda u ovom dijelu naše zemlje i kontinuirano se ulaže u higijenu izvorišta i kontrolu pitke vode i posebno raduje što se i ova obnova realizirala iz vlastitih sredstava. Slijedi obnova izvorišta Jezero Privilica i Kulen Vakuf i time ćemo dodatno zaštiti naša izvorišta", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Prema riječima Rasima Derviševića, direktora Vodovoda, obnovljen je i bazen u Gati , a svakodnevno se rade i nalazi na mikrobilošku i fizičko-hemijsku analizu i koji su zadovoljili kriterije propisane Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

"Analize su pokazale da je voda za piće iz naših izvora kvalitetna i to je još jedna potvrda opravdanosti ulaganja u naša izvorišta i ovaj put apel našim sugrađanima da izmiruju svoje obaveze prema našem preduzeću i na taj način nam pomognu da sistem održavamo u najboljem mogućem redu", kazao je direktor Dervišević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije