Kakanjski Inkos: Proširenje kapaciteta donijelo nova radna mjesta

25.05.2016. 16:20 / Izvor: Akta.ba
Kakanjski Inkos: Proširenje kapaciteta donijelo nova radna mjesta

Investicija ove kompanije od 500.000 KM povećala je broj zaposlenih za novih 10 radnika u prva dva mjeseca.

U  vremenskom roku od samo četiri mjeseca, od početka izgradnje do početka proizvodnje, uspješno proizvodno preduzeće INKOS EXPORT-IMPORT d.o.o. Kakanj je na novih 400 metara kvadratnih poslovno-proizvodnog objekta finaliziralo svoju novu investiciju koja je svijetli primjer uspješnog razvoja domaće proizvodnje, povećanja broja zaposlenih, povećanja obima proizvodnje i plasmana domaćeg bh. brenda radne odjeće i opreme na domaće i međunarodno tržište, objavili iz Udruženja privrednika Kaknja.  

Kvalitetan i prepoznatljiv domaći brend, ali i odlične poslovne odluke menadžmenta ove kompanije rezultirale su proširenjem proizvodnih kapaciteta ove renomirane kakanjske firme, te investiranjem u izgradnju savremenog poslovno-proizvodnog objekta u Ulici bratstva jedinstva u Kaknju, navode iz Udruženja. 

Prema riječima Muhameda Mušovića, direktora ove kompanije, nova investicija iznosila je 500.000,00 KM, a radovi na novom objektu su završeni u rekordno kratkom vremenu sa ciljem što bržeg početka proizvodnog procesa.

Investicija ove kompanije povećala je broj zaposlenih za novih 10 radnika u prva dva mjeseca, sa tendencijom rasta broja zaposlenih, kao i povećanja proizvodnih kapaciteta ovog domaćeg bh. brenda,objavili su iz Udruženja.

INKOS je preduzeće koja posluje dugi niz godina na polju proizvodnje i prodaje radne odjeće i obuće. Više od 40 zaposlenih, uključujući ozbiljne i odgovorne kooperante, uspijeva odgovoriti potrebama kupaca u svakom trenutku. Pored osnovne djelatnosti INKOS d.o.o. je kompanija koja vrši prijevoz rasutih tereta sa licencom međunarodnog cestovnog prijevoza. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije