Kinezi zainteresovani za investicije u oblasti rudarstva i puteva u RS

20.08.2015. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Kinezi zainteresovani za investicije u oblasti rudarstva i puteva u RS

Generalni menadžer kompanije CGGC Čen Ksiangdong naveo je da je ova kineska kompanija, osim energetskih projekata, zainteresovana i za investicije u oblasti rudarstva i saobraćajne infrastrukture.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je jučer, u razgovoru sa delegacijom vodeće kineske kompanije za izgradnju energetskih i infrastrukturnih objekata CGGC (China Gezhouba Group Corporation), da je RS otvorena za nove investicije, te da se može ostvariti dobra saradnja sa ovom kineskom kompanijom.

Tokom sastanka koji je održan u Banjaluci, Đokić je upoznao predstavnike kineske kompanije o projektima koji se trenutno realizuju i planovima razvoja energetskog sektora u Republici Srpskoj.

"Posebno smo zainteresovani za model javno-privatnog partnerstva u kojem bi Elektroprivreda Republike Srpske bila nosilac razvojnih projekata", istakao je Đokić.

Generalni menadžer kompanije CGGC Chen Xiangdong naveo je da je ova kineska kompanija, osim energetskih projekata, zainteresovana i za investicije u oblasti rudarstva i saobraćajne infrastrukture.

Kineska kompanija CGGC nalazi se među 250 najboljih u svijetu, a u proteklih 45 godina uradila je više od 4.000 energetskih projekata, među kojima je i najveća hidrocentrala na svijetu "Tri klisure".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije