Kompanija Orao iz Bijeljine dobija licencu za remont helikoptera

17.05.2017. 15:27 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Orao iz Bijeljine dobija licencu za remont helikoptera

Kompanija Orao iz Bijeljine dobit će licencu za remont helikoptera od ruske kompanije ODK.

Kompanija Orao iz Bijeljine dobit će licencu za remont helikoptera od ruske kompanije ODK, a Ruska Federacija će biti partner na Sarajevo Biznis forumu 2017., dogovorio je danas u Moskvi ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović koji predvodi delegaciju BiH na zasjedanju Međuvladine bosanskohercegovačko-ruske komisije za trgovine i ekonomsku saradnju.

Sa Aleksejem Vladimirovičem Abramovim, kopredsjedavajućim sa ruske strane, usaglašena su brojna pitanja u vezi sa  unaprjeđenjem ekonomske saradnje dviju zemalja, posebno u oblasti energetike, poljoprivrede i trgovine. Strane su se, između ostalog, saglasile i da Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu pruže podršku za izgradnju gasovoda niskog pritiska iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, za snabdijevanje te kompanije gasom.

Sa ruske strane je istaknuto da očekuju brzi završetak internih procedura u Bosni i Hercegovini kako bi BiH na raspolaganje stavili sredstva klirinškog duga. Također, zatraženo je da unutar zemlje što prije bude pronađeno rješenje za način otplate duga za isporučeni gas u ratnom periodu.

Sa ministrom Šarovićem u Moskvi su brojni privrednici i predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH koji su, između ostalog, prisustvovali na za njih posebno organizovanoj prezentaciji uslova i procedura za poslovanje kompanija i Bosne i Hercegovine u evroazijskoj carinskoj zajednici, koju čine Rusija, Bjelorusija i Kazahstan, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije