Kroz projekat Svjetske banke osigurana sredstva za sanaciju puteva u Doboju

06.07.2016. 11:49 / Izvor: Akta.ba
Kroz projekat Svjetske banke osigurana sredstva za sanaciju puteva u Doboju

Sanacija dijela ulice Nikole Tesle u Doboju u dužini od 1.300 m, koja je pretrpjela veliku štetu tokom poplava iz 2014. godine počela je prije desetak dana.

Sanacija dijela ulice Nikole Tesle u Doboju u dužini od 1300 m, koja je pretrpjela veliku štetu tokom poplava iz 2014. godine, počela je prije desetak dana. Vrijednost radova iznosi 12.000.00 KM, obezbijeđenih iz kreditnih sredstava Svjetske banke, u okviru Projekta hitnog oporavka od poplava za BiH. Rok za završetak radova je dva mjeseca, a prema riječima izvođača radova do sada je podignuta kompletna kolovozna traka, te je u toku ukopavanje kablova za uličnu rasvjetu.

"Po završetku ukopavanja kreće postavljanje ivičnjaka. Saobraćajnica je u dužini od oko 1300 metara, širine sedam metara sa trotoarima od dva metra sa obe strane, a ukoliko bude bilo potrebe uže ili šire biće prilagođeno saobraćajnici", izjavio je rukovodilac gradilišta Branislav Brestovac, dodajući da će prema ovoj dinamici radovi biti gotovi do kraja mjeseca avgusta.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je rekao da će osim kreditnih sredstava Gradska uprava izdvojiti više od 100000 KM za sanaciju kanalizacione mreže u ovom dijelu ulice Nikole Tesle, te da se radi projektna dokumentacija da se ova ulica u potpunosti sanira.

"Ostalo je 200000 KM iz kredita. Iz budžeta će biti izdvojeno onoliko sredstava koliko bude bilo potrebno da se završi kompletna ulica", rekao je Petrović. On je dodao da je u planu sanacija svih ulica u gradu, koje se nalaze u lošem stanju , a koje su dodatno oštećene u poplavi 2014. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije