Modernizacija stadiona Asim Ferhatović Hase na listi prioritetnih projekata

06.11.2016. 12:03 / Izvor: Akta.ba
Modernizacija stadiona Asim Ferhatović Hase na listi prioritetnih projekata

Na listi prioritetnih se nalazi preko 20 projekata koje će Općina Centar ponuditi domaćim i međunarodnim investitorima.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, u subotu 5. novembra 2016. godine, održali su sastanak sa predsjednicom Bosansko-mađarskog društva Marikom Strack i njenim saradnicima.

Na ovom sastanku, kojem su prisustvovali i Jasmina Polić i Muhamed Alaim, u ime Centra za sport i rekreaciju, prezentirano je preko 20 projekata koje će Općina Centar u narednom periodu ponuditi na domaćem i međunarodnom tržištu zainteresovanim investitorima.

"Prije svega želim da naglasim da je na vrhu naših prioriteta modernizacija Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ Koševo. Za ovaj projekat nikada nije vladao veći interes. Modeli su poznati, a to su koncesija ili javno-privatno partnerstvo. Imamo interes investitora iz Mađarske, konzorcija iz Njemačke, investitora iz Kuvajta, a posljednji u nizu je i Njemački sportski gigant Bayern Munchen", naglasio je Ajnadžić.

Strack je istakla da su predstavnici iz Mađarske imali nekoliko posjeta stadionu Koševo gdje su se upoznali sa situacijom, a dolazili su stručnjaci iz oblasti rekonstrukcije sportskih objekata, kao i firme koja je već izgradila pet ovakvih objekata.

Ajnadžić je predstavio i projekte poput javne garaže kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, projekat uređenja Merhemića trga sa podzemnom garažom, poslovni objekat sa podzemnom garažom smješten iza objekata Unitic, projekat sportsko-rekreativnog kompleksa Hastahana, javna garaža uz Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, tržni centar Skenderija, javna garaža i bazen Skenderija, ledena dvorana Skenderija, hotel uz kompleks Skenderije, sportsko-rekreativni centar sa vidikovcem i žičarom na lokalitetu Vranjače-Zlatište, stambeno naselje Šip...

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom najavio i investicijsku konferenciju koja će biti održana u prvom kvartalu 2017. godine, a na koju će biti pozvani domaći i međunarodni investitori kojima će biti predstavljeni svi projekti koje će Općina Centar kandidovati po principu koncesije ili javno-privatnog partnerstva.

Strack je odgovorila da postoji snažan interes investitora iz Mađarske za ulaganje u, prije svega modernizaciju stadiona Koševo, ali i ostalih projekata koji su prezentovani, te da je veliki optimista kada je u pitanju realizacija ovih projekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije