Na Kupresu će se raditi postolja za robote

20.09.2017. 12:32 / Izvor: Večernji List
Na Kupresu će se raditi postolja za robote

Općinski načelnik Milan Raštegorac Komo istaknuo je nekoliko planiranih i već započetih projekata.

Višednevnim sportskim i kulturnim zbivanjima Kupres je obilježio Dan općine, a središnji događaj bila je proširena sjednica Općinskog vijeća kojoj je prethodilo polaganje vijenaca na spomenik palim braniteljima, piše Večernji list BiH.

Općinski načelnik Milan Raštegorac Komo istaknuo je nekoliko planiranih i već započetih projekata.

"Termodinamika, firma iz Splita, otvara jedan tekstilni pogon, od 1. novembra će u njemu raditi 12 ljudi, s tendencijom da će se proizvodnja organizirati u dvije smjene, a govori se i o 70 zaposlenih. I drugi privatni projekt je onaj našeg povratnika iz Njemačke, Vila Ivana, koji će u svojoj firmi KMC raditi postolja za robote. Već je poznato da gospodin Zvonko Bagarić Čagić radi projekt sportskih terena", istaknuo je Raštegorac.

U izjavi za Večernji list općinski načelnik Milan Raštegorac Komo istaknuo je nekoliko planiranih i već započetih projekata. Među njima je i pokrivanje gradske sportske dvorane s kojim se, zbog nedostatka financijskih sredstava, stalo 2008. godine, a kiša i oštre zime učinile su svoje. Kako objekt ne bi bio izložen propadanju, te u konačnici priveden i svrsi, osigurano je 200.000 KM za trenutačnu fazu radova, koja će, nada se Raštegorac, biti okončana do Božića.

"U tijeku su radovi na izgradnji zatvorene tržnice, prve tog tipa u našoj županiji. Radovi su počeli 13. rujna, a rok za dovršetak projekta je 90 dana. Dalje, pojačali smo vodosnabdijevanje s 5 litara u sekundi tako da viši katovi zgrada u špici turističke sezone ne bi trebali imati zastoja u opskrbi. Da budem iskren, problema imamo u sekundarnoj mreži koja puca, ali evo Komunalno poduzeće to nastoji sanirati. Četvrto što smo uradili jesu ove naše rječice i potoci koje smo ogradili, radimo nogostupe, rušimo neke zgrade, neke saniramo i radimo parkiralište budući da je broj vozila već prerastao broj parkirališnih mjesta pa to, uvjetno rečeno, moramo pratiti",  kazao je Raštegorac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije