Nastavlja se obnova Doma zdravlja "Kumrovec" na Otoci

04.10.2015. 16:56 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se obnova Doma zdravlja 'Kumrovec' na Otoci

Nakon višemjesečne obustave radova na adaptaciji, rekonstrukciji i sanaciji Doma zdravlja "Novi Grad" na Otoci, konačno su otklonjeni administrativni problemi, tako da bi radovi trebali biti nastavljeni u ponedjeljak.

Nakon višemjesečne obustave radova na adaptaciji, rekonstrukciji i sanaciji Doma zdravlja "Novi Grad" na Otoci, konačno su otklonjeni administrativni problemi, tako da bi radovi trebali biti nastavljeni u ponedjeljak.

Kako saznajemo iz Zavoda za izgradnju KS, ova ustanova konačno je dobila ugovor na osnovu kojeg ima potpun legitimitet da nastavi vršenje nadzora nad izvođenjem radova predviđenih drugom fazom rekonstrukcije objekta DZ „Kumrovec“.

Ugovor o izvođenju radova na drugoj fazi obnove doma zdravlja potpisan je između JU Dom zdravlja KS, kao implementatora projekta i izvođača radova firme Unioninvest, 31. decembra 2014. godine, tako da su radovi mogli biti nastavljeni početkom građevinske sezone. Međutim, na ugovor o stručno-tehničkom nadzoru čekalo se skoro cijelu godinu, zbog toga što ga bivši direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Kenan Crnkić nije potpisao.

"Nema više prepreka da poslovi ne krenu prema ugovorenoj dinamici, tako da će intenzivniji radovi krenuti od ponedjeljka, a sa izvođačem će se dogovoriti da se radi dio po dio objekta, kako bi se stvarali preduslovi da se pojedine službe mogu vratiti u objekat i početi raditi", ističe Emir Dedović, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za finansije i zajedničke poslove.

Drugom fazom predviđeni su unutrašnji radovi, koji podrazumijevaju zamjenu svih unutrašnjih instalacija, zamjenu podova i zidnih obloga. Očekuje se da će se do kraja ove godine znatan dio službi vratiti u objekat DZ "Kumrovec“.

"Kada je u pitanju finansijska konstrukcija, dovoljno je obezbijeđeno sredstava za radove na drugoj fazi, a ostatak će se planirati budžetima sufinansijera u narednoj godini. Projekat koji će u konačnici koštati blizu šest miliona maraka bez opreme, a sa opremom i 6,5 miliona jedan je od najznačajnijih kapitalnih projekata u Kantonu Sarajevo, koji se realizira na području općine Novi Grad. Završetak njegove obnove vrlo je bitan zbog podizanja kvaliteta zdravstvene usluge koja je neophodna našim građanima", rekao je Dedović.

Obnova Doma zdravlja "Kumrovec“ počela je u januaru prošle godine i do sada je u njegovu adaptaciju i dogradnju utrošeno oko 2, 2 miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije