Nastavljeni radovi na južnoj longitudinali: Gradi se kružni tok i pothodnik

17.02.2017. 09:23 / Izvor: Oslobođenje
Nastavljeni radovi na južnoj longitudinali: Gradi se kružni tok i pothodnik

Dolaskom toplijeg vremena izvođači konzorcij firmi Euro-Asfalt i ŽGP nastavili su s radovima na južnoj longitudinali.

Dolaskom toplijeg vremena izvođači konzorcij firmi Euro-Asfalt i ŽGP nastavili su s radovima na južnoj longitudinali. Radovi se izvode od raskrsnice kod pekare AS prema stadionu Grbavica.

Kako je kazao Enver Ajanović, izvršni direktor firme Euro-Asfalt, na tom potezu, u dijelu gdje je proširena saobraćajnica, trenutno se izmještaju vodovodne i kanalizacione instalacije i postavljaju nove. Očekuje da bi za 15 do 20 dana taj dio nove trake mogao biti asfaltiran.

"Proširenjem saobraćajnice dobit ćemo dvije nove trake, tako da će ukupno biti četiri trake sa pješačkim stazama. Izmještanjem konstrukcije za kontaktnu mrežu saobraćaj ćemo prebaciti na nove trake, a onda ćemo preći da radimo na ovim postojećim trakama i da tu mijenjamo instalacije", rekao je Ajanović.

On ističe da kod pekare AS, gdje treba da se gradi kružni tok, imaju velikih problema sa izmještanjem instalacija BH Telecoma, Sarajevogasa i Elektrodistribucije.

"Važno nam je da ove firme što prije izmjeste instalacije kako bismo mogli krenuti sa radovima na čitavom kružnom toku. Na tom dijelu će se raditi i četiri podzemna tunela - pothodnika. Najvjerovatnije da ćemo sada moći krenuti samo sa jednim", dodao je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije