Nove investicije u Bihaćkoj pivovari i Motelu Rekić

08.01.2016. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Nove investicije u Bihaćkoj pivovari i Motelu Rekić

Gradska uprava Bihaća u novoj 2016.godini nastavlja sa obilaskom uspješnih privrednih subjekata i turističko-ugostiteljskih objekata koji i u 2016.godini nastavljaju sa novim investicijama i zapošljavanju.

Gradska uprava Bihaća u novoj 2016.godini nastavlja sa obilaskom uspješnih privrednih subjekata i turističko-ugostiteljskih objekata koji i u 2016.godini nastavljaju sa novim investicijama i zapošljavanju piše mojusk.ba. Želeći dati podršku bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević danas je obišao uspješnu kompaniju Bihaćka pivovara i hotelsko-ugostiteljsku firmu Motel Rekić. Obje kompanije uspješno su okončale poslovnu 2015.godinu i u novoj 2016.godini planiraju nove investicije u proširenje proizvoda, odnosno smještajnih kapaciteta.

"Obišli smo Bihaćku pivovaru koja je prošlu godinu okončala sa značajnom dobiti i koja u 2016.godini planira investiciju vrijednu milion KM u nove proizvodne kapacitete i to je ono što našem gradu treba. Također, treba nam i više odgovornosti i podrške prema domaćem proizvodu koji je kvalitetom konkurentan onom uvoznom proizvodu. Stoga poziv sugrađaniam da kupuju domaće proizvode , a mi ih u gradu Bihaću itekako imamo", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Podrška grada Bihaća u rješavanju svih potrebnih dozvola iskazana je i prema firmi Motel Rekić koja je kroz novu investiciju vrijednu skoro 1,5 miliona KM proširila smještajne kapacitete, pa sada ovaj motel ima 21 sobu i novu salu sa 350 sjedećih mjesta uz 12 zaposlenih radnika.

"Za naš grad koji polaže velike nade u turizam itekako je značajno povećanje smještajnih kapaciteta i zaista ono što smo danas vidjeli u motelu Rekić obogatiti će našu turističu ponudu jer je riječ o moderno uređenim sobama koje su opremljene od strane domaćih bihaćkih i bosanskohercegovačkih firmi i to je iteko dobro za našu privredu. Hvala svakom privredniku koji investira u naš grad i otvara nova radna mjesta i to je uspijeh koji mora i ima podršku gradske uprave Bihaća", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Edin Ibrahimpašić i Ramiz Rekić, direktori Bihaćke pivovare i Motela Rekić, zahvalili su se gradonačelniku Galijaševiću na posjeti i podršci koju imaju od strane gradske uprave, naglasivši da podrška lokalne zajednice može biti samo vjetar u leđa pri realizaciji novih investicija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije