Novih 500 metara puta Kulen Vakuf - Martin Brod

11.07.2015. 10:15 / Izvor: Akta.ba
Novih 500 metara puta Kulen Vakuf - Martin Brod

Riječ je o dionici dugoj 500 metara za šta je izdvojeno 350.000 KM, a novi metri asfalta tako će ove godine, uz ranije asfaltiranih kilometar, smanjiti dionicu neasfaltiranog puta na 4 kilometra.

Zahvaljujući inicijativi gradske uprave Bihaća i Vlade USK-a, sredstvima Federalne direkcije za ceste nastavljeno je danas asfaltiranje regionalnog puta Kulen Vakuf –Martin Brod. Riječ je o dionici dugoj 500 metara za šta je izdvojeno 350.000 KM, a novi metri asfalta tako će ove godine, uz ranije asfaltiranih kilometar, smanjiti dionicu neasfaltiranog puta na 4 kilometra. Radove su danas obišli Izudin Saračević, premijer USK-a i Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazavši da će prema višim nivoima vlasti aplicirati projekat koji se odnosi na završetak kompletnog puta. Nove investicije

Prema riječima premijera Saračevića, strateški projekat za kantonalnu vladu biti će završetak ovog puta, ali i dionice Ćelije-Štrbački buk, budući, dodaje Saračević, da bez rješavanja infrastrukture ne možemo očekivati značajniji razvoj turizma u gradu Bihaću i USK-a.

"Pola puta je završeno i nažalost ovo dugo traje, ali evo iz godine u godinu asfaltiramo ovaj strateški važan put za grad Bihać jer je ovo turistička cesta koja vodi prema Martin Brodu i obratno i kako kažu stručnjaci potrebno nam je još dva miliona KM za završetak preostale dionice puta",  kazao je gradonačelnik Galijašević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije