Objavljen tender za prodaju zeničkog odmarališta Duće

28.06.2017. 14:09 / Izvor: Akta.ba
Objavljen tender za prodaju zeničkog odmarališta Duće
OTVORI GALERIJU

Gradska uprava Zenice danas je objavila međunarodni javni poziv za dostavu pisma namjere s ciljem kupovine nekretnina zeničkog odmarališta u mjestu Duće.

Gradska uprava Zenice danas je objavila međunarodni javni poziv za dostavu pisma namjere s ciljem kupovine nekretnina zeničkog odmarališta u mjestu Duće, u općini Dugi Rat kod Omiša u Hrvatskoj.

Radi se o zemljištu nekadašnjeg dječijeg odmarališta u Dućama  površine  od 11.788 metara kvadratnih, koje je planski namijenjeno gradnji turističke zone s hotelskim smještajem. 

"U skladu sa zaključkom Vijeća namjera nam je da prodamo kompletnu imovinu odmarališta Duće u viđenom stanju, a komisija je pripremila sve potrebno za međunarodni tender sa početnom cijenom od devet miliona maraka. Svoje namjere je već iskazalo sedam zainteresovanih investitora s područja EU i Hercegovine",  kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović, javlja Fena.

On je ukazao da, iako je zemljište u Dućama vlasništvo Grada Zenice, nadležni organi Hrvatske kroz administrativnu zabranu državnog odvjetništva vrši pravno nasilje nad tom imovinom, ali da će gradska uprava s najboljim ponuđačem sklopiti predugovor, dok će konačna prodaja uslijediti nakon skidanja zabrane.

Najavljeno je da će se sredstva, koja će dobiti prodajom ovog zemljišta, utrošiti prema odluci Gradskog vijeća za gradnju nekog od kapitalnih objekata u Gradu Zenici i da se neće usmjeriti u javnu potrošnju.

U javnom pozivu se navodi kako će Grad Zenica sa učesnikom Javnog poziva koji ponudi najvišu cijenu za kupovinu nekretnina sklopiti predugovor koji će regulisati međusobna prava i obaveze sve do brisanja navedene administrativne zabrane raspolaganja nekretninom i sticanja uslova za zaključenje konačnog kupoprodajnog ugovora.

Učesnici Javnog poziva morat će uz pismo namjere dostaviti i dokaz o uplati depozita u iznosu od 100.000 KM sa najmanjom ponudom za kupovinu u iznosu od devet miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije