Otvoren Ski centar "Gornje Pale - Ravna planina"

04.01.2015. 18:32 / Izvor: eKapija.ba
Otvoren Ski centar 'Gornje Pale - Ravna planina'
OTVORI GALERIJU

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, simbolično su otvorili reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić.

Firma Majnex je u nedjelju na lokalitetu početne stanice gondole "Jahorina Ekspres" svečano otvorila novo skijalište "Gornje Pale - Ravna planina".

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, simbolično su otvorili reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić.

Čestitke za ovaj projekat uputili su i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidovićm gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Ski-centar, koji je dio projekta gondole Pale – Jahorina, kao i projekta "Ćiro" koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudilo je danas besplatno skijanje za djecu i odrasle na besprijekorno pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat.

Ovaj novi ski-centar nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala.

Gostima će na raspolaganju biti parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski - vrtić, te novoizgrađeni restoran "Gondola".

Tokom svečanosti otvaranja Ski-centra upriličen je nastup paraglajdera iz Aero-kluba "Trebević", dok je u zabavnom dijelu programa nastupio pjevač Nikola Rokvić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije