Ove jeseni počinje izgradnja sistema za navodnjavanje Ljubinjskog polja

22.08.2017. 10:06 / Izvor: SRNA
Ove jeseni počinje izgradnja sistema za navodnjavanje Ljubinjskog polja

Vlada Republike Srpske je već raspisala tender za navodnjavanje 280 hektara

U Ljubinju će ove jeseni početi izgradnja sistema za navodnjavanje kompletnog Ljubinjskog polja što će stanovnicima ove nerazvijene opštine omogućiti da se bave uzgojem različitih poljoprivrednih kultura, što im je do sada bilo uskraćeno, rekao je Srni načelnik ove hercegovačke opštine Darko Krunić.

On kaže da je Vlada Republike Srpske već raspisala tender za navodnjavanje 280 hektara koji je pri kraju, napominjući da će biti izgrađen bazen kapaciteta 263.000 metara kubnih vode sa kompletnim sistemom za navodnjavanje.

Slijedi izbor najboljeg ponuđača, a procijenjena vrijednost projekta je oko tri miliona KM, koje su obezbijeđeni iz kredita Svjetske banke.

Krunić kaže da u ovom projektu opština treba da učestvuje sa 15 odsto sredstava, odnosno sa oko pola miliona KM, naglašavajući da su u toku razgovori sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske kako bi pomogli u obezbjeđivanju sredstava, jer su opštinsa budžetska sredstva veoma mala.

"Kompletan projekat trebao bi da bude završen do jeseni sljedeće godine i mnogo će značiti za ovdašnje stanovništvo kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost", rekao je Krunić.

On je istakao da je u toku i izrada projekta za asfaltiranje izbjegličkog naselja Vinogradi, gdje će biti izgrađena i kišna kanalizacija, te trotoari.

Projekat koji će biti zvaršen do kraja godine vrijedan je od 400.000 do 500.000 KM i biće finasiran iz opštinskog budžeta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije