Posao od 50 mil. KM: Raspisan novi tender za izgradnju bolnice u I.Sarajevu

16.02.2017. 13:51 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo je danas ponovo raspisalo tender za nabavku usluga projektovanja, izgradnje i opremanja nove JZU Bolnice Istočno Sarajevo.

bolnica kasindoMinistarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a ostaje opredijeljeno u namjeri da građani sarajevsko-romanijske regije što prije dobiju novi, moderan bolnički kompleks.

Naime, Ministarstvoje danas ponovo raspisalo tender za nabavku usluga projektovanja, izgradnje i opremanja nove JZU Bolnice Istočno Sarajevo po principu ključ u ruke, saznaje Akta.ba.

Procijenjena vrijednost ugovora je 42.735.042,74 KM bez PDV-a, a rok za prijem ponuda/zahtjeva za učešće je 5.4.2017. godine.

Podsjetimo, Ministarstvo je ovaj tender je raspisalo u junu prošle godineDo roka navedenog za dostavljanje ponuda, pristigle su ukupno dvije ponude, "GP Krajina“ a.d. Banja Luka i grupe ponuđača "Millennium Team“ d.o.o. Beograd.

Ministarstvo zdravlja za posao izgradnje bolnice u Istočnom Sarajevu vrijedan 50 miliona KM izabralo beogradsku firmu Millennium Team, iako je njihova ponuda bila za 11 miliona maraka veća od one GP Krajina, oni su uložili žalbu na čije se rješavanje čekalo puna dva mjeseca.

Kancelarija za razmatranje žalbi je poništila je ne samo odluku o izboru najboljeg ponuđača za izgradnju nove bolnice nego i cjelokupan tender, što je odgodilo početak realizacije projekata.

Da li će se kapitalni projekat Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu ovoga puta biti realizovan, vrijeme će pokazati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije