Poslovna zona Resnik dobila izlaz na autocestu u Lepenici kod Kiseljaka

22.08.2016. 13:17 / Izvor: Fena
Poslovna zona Resnik dobila izlaz na autocestu u Lepenici kod Kiseljaka

Projekt izgradnje regionalne ceste Resnik-Volujak ocijenjen je jednim od najznačajnijih za općinu Kreševu nakon rata.

Dionica regionalne ceste R443a Resnik- Volujak na području Kreševa, u duljini 1,6 kilometara, danas je svečano otvorena. Realiziranjem ovog projekta vrijednog više od dva milijuna KM, Poslovna zora Resnik u Kreševu dobila je izlaz na dionicu autoceste na Koridoru Vc u Lepenici u općini Kiseljak.

Uz izgradnju prometnice Resnik-Volujak urađena je i rekonstrukcija raskrsnice u duljini od 300 metara koja će olakšati uključenje na novu dionice regionalnog puta. Projekt izgradnje regionalne ceste Resnik-Volujak ocijenjen je jednim od najznačajnijih za općinu Kreševu nakon rata.

"Izgradnja ove dionice izravan je poticaj našim gospodarstvenicima, kao i svim budućim investitorima koji u vrlo kratkom vremenu imaju mogućnost uključiti se na autocestu", kazao je Radoje Vidović, načelnik općine Kreševo koji je naglasio kako je projekt izgradnje prometnice koja je kreševsku Poslovnu zonu povezala s dionicom autoceste u susjednoj općini Kiseljak jedan od rijetkih projekata koji su naišli na potporu svih razina vlasti u BiH, ali i potporu Vlade Republike Hrvatske koja je kroz svoj Ured za Hrvate izvan RH financijski pomogla izgradnju spomenute dionice.

Projekt je najprije prepoznala Vlada Srednjobosanske županije koja se za njegovu realizaciju kreditno zadužila u iznosu od 1,4 milijuna KM.

"Uz Vlade SBŽ i RH, Projekt je podržalo i Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH", naglasio je Vidović koji se zahvalio svima koji su podržali ovaj za Kreševo, ali i središnju Bosnu, važan projekt.

Simboličnim presijecanjem vrpce regionalnu prometnicu Resnik-Volujak u promet  je pustio Dragan Čović, član Predsjedništva BiH. Čović je ovom prilikom istaknuo kako je Kreševo lokalna zajednica koju bi zbog njezinih nastojanja da osigura što povoljnije uvjete poslovanja, trebale slijediti i druge općine u BiH.

Uz hrvatskog člana Predsjedništva BiH, svečanosti otvorenja puta Resnik-Volujak,  nazočili su i Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora Srednjobosanske županije te Tahir Lendo, predsjednik Vlade SBŽ.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije