Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture na području Općine Ilijaš

28.07.2016. 10:10 / Izvor: Akta.ba
Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture na području Općine Ilijaš

Za vanjsko uređenje objekta OŠ "Hašim Spahić" iz Budžeta Općine Ilijaš izdvojeno je 86.136,29 KM.

Ugovora za uređenje vanjskog dvorišta JU OŠ "Hašim Spahić", Ugovora za opremanje prostorija stadiona u Ljubnićima, Ugovora za izrada i postavljanje ograde za mezarje u Starom Ilijašu i Ugovora za nabavku, isporuku i montažu kancelarijskog namještaja za potrebe Općine Ilijaš.

Za vanjsko uređenje objekta OŠ "Hašim Spahić" iz Budžeta Općine Ilijaš izdvojeno je 86.136,29 KM, a radove će izvoditi firma "FAZUM GRADNJA" d.o.o. Ilijaš. Ovim Projektom je planirana potpuna rekonstrukcija dvorišta OŠ "Hašim Spahić", uređenje podloge i postavljanje kvalitetnih dvoslojnih opločnika i asfaltiranje dvorišta, postavljanje ograde, uređenje prilaza školi. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će firma "CONSTRUCT PROJEKT", d.o.o. Zavidovići, s kojom Općina Ilijaš ima stalni Ugovor o vršenju poslova nadzora na Projektima gdje je investitor Općina Ilijaš.

Opremanjem prostorija stadiona u Ljubnićima planirana je hidroizolacija i ugradnja estriha, ugradnja podne i zidne keramike, malterisanje prostorija, elektroinstalacijski radovi, opremanje mokrog čvora i nadogradnja postojećeg krova. Ukupna vrijednost radova je 22.989,42 KM, a izvođač radova je također firma "FAZUM GRADNJA" d.o.o. Ilijaš. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će firma "ARTING BH", d.o.o. Sarajevo.

Ugovor o izradi i postavljanju ograde na mezarju u Starom Ilijašu Općinski načelnik je potpisao sa direktorom Opšte zadruge "BIOS" d.o.o. Visoko. Vrijednost ovog Projekta je 17.110,08 KM,  početak radova se očekuje iduće sedmice, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će firma "ARTING BH" d.o.o. Sarajevo.

Nabavku, isporuka i montaža kancelarijskog namještaja za potrebe Općine Ilijaš u iznosu od 14.038,83 KM vršit će firma R&S d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije