Prekinuto ročište, prodaja "Bosmala" vršit će se neposrednom pogodbom?!

09.06.2017. 08:30 / Izvor: Avaz.ba
Prekinuto ročište, prodaja 'Bosmala' vršit će se neposrednom pogodbom?!

Iako je u Općinskom sudu u Sarajevu bila zakazana aukcija za prodaju stambeno-poslovnog kompleksa "Bosmal", ona je na samom početku odgođena

Iako je u Općinskom sudu u Sarajevu bila zakazana aukcija za prodaju stambeno-poslovnog kompleksa "Bosmal", ona je na samom početku odgođena te je saopćeno da će se prodaja nekretnina vršiti neposrednom pogodbom.

Kako je rečeno, prekida se javna licitacija i ide se na sporazumnu nagadbu koja će se razmatrati van ročišta.

140 zainteresiranih, koji su položili 10.000 KM kao osiguranje za ućešće, ostalo je zatečeno ovakvom odlukom, a kako javlja reporter "Avaza" lica mjesta, mogu se čuti komentari da je "Bosmal" već prodat.

Prema navodima pojedinih medija, za veći dio nekretnina u "Bosmalu" zainteresiran je jedan od članova katarske kraljevske porodice El-Tani, koji živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Za to je pripremio 35 miliona maraka. Objavili su i da je, navodno, prekjučer izvršena i prva transakcija i da se uskoro očekuje i druga.

Podsjetimo, ova aukcija nekretnina, koje prodaje "UniCredit banka", organizirana je nakon što je 17. maja odgođena jer je veći dio potencijalnih kupaca tražio odgodu zbog uvida u nekretnine. 

Na prodaju su 231 stan, 371 garaža i 46 poslovnih prostora u dvije kule. Najmanji stan ima 80, a najveći 220 kvadrata. "Bosmal" ima ukupno 306 stanova.

- Nekretnine se na prvom ročištu ne mogu prodati ispod polovine (41.702.415 KM, op. a.) utvrđene vrijednosti. Učesnici javnog nadmetanja dužni su prije početka ročišta položiti osiguranje u iznosu od 10.000 KM na depozitni račun Općinskog suda, a najbolji ponuđač dužan je uplatiti sudu licitiranu cijenu u roku od 15 dana - navedeno je u obavijesti "UniCredit banke".  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije