Prezentiran prijedlog projekta "Administrativno- financijski centar Cazina"

16.07.2015. 10:37 / Izvor: Akta.ba
Prezentiran prijedlog projekta 'Administrativno- financijski centar Cazina'

Predložena građevinska cjelina ponudila bi trajna rješenja za više institucija čije sadašnje prostorije ne udovoljavaju potrebama stanovništva najmnogoljudnije općine u ovom dijelu BiH.

Načelnik Općine Cazin Nermin Ogrešević predstavnicima kantonalnih i općinskih institucija, banaka, klubova vijećnika, zastupnicima u kantonalnom i državnim parlamentima, te predstavnicima domaćih građevinskih firmi prezentirao je jučer prijedlog projekta "Administrativno- financijski centar Cazina", a riječ je o izgradnji kompleksa na mjestu koje povezuju četiri parcele, a na kojima se trenutno nalaze zgrada Policijske uprave, Šumarije, Poreske uprave i parcela na kojoj se nalazio stari hotel, navodi se na internet stranici Općine Cazin.

Predložena građevinska cjelina ponudila bi trajna rješenja za više institucija čije sadašnje prostorije ne udovoljavaju potrebama stanovništva najmnogoljudnije općine u ovom dijelu BiH.

Kako je istaknuto, gužve i kolone u Zavodu zdravstvenog osiguranja, na odjelu CIPS i brojnim drugim sličnim institucijama, višegodišnji su problem i svakodnevna prepreka u normalnom funkcioniranju života građana općine Cazin.

Za realizaciju ovog projekta nužna je podrška kantonalnih institucija i domaćih građevinskih firmi.

"Zbog toga smo i upriličili ovakav oblik prezentacije. Željeli smo pokazati prijedlog ovog projekta onima kojih se najviše tiče, otvoriti ovu temu i pokazati građanima da se promišlja o budućnosti Cazina. Naravno, tu su velike šanse za domaće građevinske firme, ali treba naglasiti da se radi o prijedlogu koji je tek ponuđen i koji je svakako, otvoren za sve sugestije", kazao je načelnik Ogrešević.

Nakon prezentacije, prisutni su izrazili pohvale za projekat koji je, kako je kazano, najbolji pokazatelj da se u Cazinu vodi briga o kreiranju budućnosti na osnovu realnih pokazatelja i da bi ovakav objekat zasigurno riješio veliki broj sadašnjih problema i otvorio mogućnosti za nove investicije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije