Prijavite se: Grad Tuzla daje u zakup poljoprivredno zemljište

17.10.2016. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Prijavite se: Grad Tuzla daje u zakup poljoprivredno zemljište

Državno poljoprivredno zemljište daje  se u zakup pravnim licima i obrtnicima registrovanim za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Grad Tuzla raspisao je Treći javni poziv za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Tuzla.

Zemljište je označenog po katastarskim česticama, kulturi, klasi i površini. Naime, radi se o zemljištu naziva: Brusnice voćnjak, Brusnice, Mirnovača, Manđukina njiva, Kompleks farma, Kompleks pašnjak,Kompleks, Dol, Brijest, Dubrave, Brda, Lužić, Begove bare, Mujanuša, Voćnjak šljivik, Kladinac, Solilo,n Moluhe, Brezovača, Do, Kompleks farma, Dol, Češlja, Tušanj, Kojšino, Piskavica, Vino, Šljivice, Krečevac i Drežnik.

Državno poljoprivredno zemljište daje  se u zakup pravnim licima i obrtnicima registrovanim za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, kao i fizičkim licima, koji će zakupljeno zemljište koristiti u svrhu vršenja poljoprivredne proizvodnje, uz uslov da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata koji se vodi u Gradu Tuzla.

Kako je navedeno u javnom pozivu poljoprivredno zemljište daje se u zakup u trajanju od pet i godinu dana.

Pravna lica, obrtnici i fizička lica koja se bave  poljoprivrednom proizvodnjom i koja su  upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata za područje grada Tuzla.

Početna cijena za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta iznosi 150 KM za poljoprivredno zemljište u katastarskoj kulturi njive i voćnjaci, 100 KM za poljoprivredno zemljište u katastarskoj kulturi livade, 80 KM za poljoprivredno zemljište u katastarskoj kulturi pašnjaci, 30 KM za zapušteno poljoprivredno zemljište.

Javni poziv ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije