Projekt izgradnje sportske dvorane u školi u Jezeru vrijedan 163.399 KM

16.12.2015. 13:54 / Izvor: Akta.ba
Projekt izgradnje sportske dvorane u školi u Jezeru vrijedan 163.399 KM

Bihaćka mjesna zajednica Srbljani u protekle tri godine dobila je zahvaljujući izdvojenim sredstvima gradske uprave Bihaća novu zgradu područne škole i porodične ambulante.

Bihaćka mjesna zajednica Srbljani u protekle tri godine dobila je zahvaljujući izdvojenim sredstvima gradske uprave Bihaća novu zgradu područne škole i porodične ambulante. Ova dva infrastrukturna objekta poboljšali su kvalitet nastave i pružanja zdravstvenih usluga mještana Srbljana, a zahvaljujući zajedničkoj inicijativi gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i gradskog vijećnika Nijaza Malkoča u MZ Srbljani realizirati će se još jedan infrastrukturni projekt.
 
Naime, zajedničkim sredstvima grada Bihaća i Fondacije za održivi razvoj ODRAZ  iz Sarajeva graditi će se sportska dvorana pri područnoj osnovnoj školi u Jezeru. Ugovor o gradnji dvorane sa izvođačem radova potpisali su predstavnici gradske uprave Bihaća i Fondacije ODRAZ , a kako je navedeno  građevinsko-zanatski radovi, postavljanje krovne konstrukcije i stolarije koštati će 163.399 KM, od čega je obezbjeđeno sufinanciranje iz projekta PRLZ (Odraz) u iznosu od 97.777,00 KM i Grada Bihaća 65.622,33 KM.
 
Fondacija OdRaz je na osnovu provedene procedure javne nabavke putem Otvorenog postupka izvršila izbor najpovoljnijeg ponuđača. Ugovoreni rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana.
 
"Ovo je izuzetno važan projekt za našu mjesnu zajednicu i naše učenike koji nisu do sada imali uslove za tjelesni odgoj kao i njihovi vršnjaci širom grada i hvala fondaciji ODRAZ i gradonačelniku Galijaševiću što su pozitivno odgovorili na našu inicijativu da se izgradi sportska dvorana pri našoj školi", kazao je gradski vijećnik Nijaz Malkoč.
 
Područnu osnovnu školu u Jezeru  pohađa 188 učenika koji do sada nisu imali adekvatne uslove za tjelesni odgoj u sklopu nastavnog procesa.
 
"Iako obrazovanje nije u nadležnosti gradske uprave Bihaća ponavljam po ko zna koji put da učenici jesu naša obaveza i zbog tga smo se uključili u realizaciju ovog projekta kojim ćemo napraviti dvoranu našim učenicima u Jezeru i omogućiti da tjelesni odgoj i sve ostale sportske aktivnosti obavljaju u dvorani kao i svi njihovi vršnjaci širom grada Bihaća", dodao je gradonačelnik Galijašević. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije