Raspisan konkurs za izgradnju sistema za navodnjavanje u Bratuncu

03.01.2017. 09:27 / Izvor: SRNA
Raspisan konkurs za izgradnju sistema za navodnjavanje u Bratuncu

Projekat vrijedan oko osam miliona KM biće finansiran kreditom Svjetske banke i uz učešće opštine Bratunac u iznosu od 15 odsto ukupne vrijednosti projekta.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović potvrdio je Srni da je Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske objavila Poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju sistema za navodnjavanje u ovoj opštini.

Ovaj projekat vrijedan je oko osam miliona KM i biće finansiran kreditom Svjetske banke i uz učešće opštine Bratunac u iznosu od 15 odsto ukupne vrijednosti projekta.

Bratunac će izgradnjom ovog sistema biti prva opština u Srpskoj i BiH čije će kompletne sjetvene poljoprivredne površine i kompleksi voćnjaka biti obuhvaćeni navodnjavanjem.

Sistemi za navodnjavanje plantaža maline i drugih većih voćnjaka, te sjetvenih površina biće izgrađeni na području svih 23 mjesne zajednice ove opštine i time će biti obuhvaćene sve veće poljoprivredne površine koje se obrađuju ili su pod voćem, na cijelom bratunačkom području.

"Većinu sredstava obezbjeđuju Vlada Republike Srpske i Svjetska banka, a opština će se kreditno zadužiti da se realizuje taj projekat koji treba da se isplati za dvije godine", precizirao je Mlađenović.

Mlađenović kaže da se očekuje da realizacija ovog projekta počne na proljeće i da će se već ove godine osjetiti njegovi rezultati, odnosno da će se povećati prinos zahvaljujući redovnom navodnjavanju voćnjaka i zasijanih površina povrćem, voćem i žitaricama.

Odbornici Skupštine opštine Bratunac na prvoj redovnoj sjednici ovog saziva donijeli su odluku o kreditnom zaduženju opštine na iznos od 1,4 miliona maraka za učešće u izgradnji sistema za navodnjavanje.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 9. februar i tog dana biće otvorene prispjele ponude.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije