Raspisan tender: Počinje izgradnja Palate pravde u Trebinju

13.09.2017. 11:49 / Izvor: Akta.ba
Raspisan tender: Počinje izgradnja Palate pravde u Trebinju

Tender je raspisan i za rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda u Foči i rekonstrukciju zgrade Okružnog Tužilastva u Istočnom Sarajevu.

Delegacija Evropske komisije raspisala je tender za izgradnju Palate pravde u Trebinju, a radovi bi  trebalo da počnu krajem ove godine, saznaje Akta.ba portal.

Novac je obezbijeđen iz IPA fondova EU u okviru projekta Unapređenje efikasnosti pravosuđa koji ima za cilj općenito poboljšanje efikasnosti svih sudova, s posebnom pažnjom na efikasnost u procesuiranju parničnih predmeta u prvostepenim sudovima BiH.

Palata pravde će zauzimati 2.200 metara kvadratnih korisnog prostora na mjestu sadašnjeg sjedišta Vatrogasne jedinice Trebinje koja će seliti na novu lokaciju.

Planirano je da se Okružni privredni sud bude na drugoj lokaciji, odnosno, iz sadašnjih skučenih prostorija će nakon izgradnje Plate pravde preseliti u prostor Osnovnog suda u Trebinju, gdje će biti smješteno i Pravobranilaštvo i Služba pravne pomoći, tako da bi, s obzirom na udaljenost ove dvije lokacije od svega pedesetak metara, svi organi pravosuđa bili u jednom uskom djelokrugu.

Također, tender je raspisan i za rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda u Foči i rekonstrukciju zgrade Okružnog Tužilastva u Istočnom Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije