Rekonstruisan kobni prelaz na dionici pruge Prijedor - Novi Grad

04.10.2016. 08:45 / Izvor: Glas Srpske
Rekonstruisan kobni prelaz na dionici pruge Prijedor - Novi Grad

Izgradnja i opremanje prelaza "trinaesta" na dionici pruge Prijedor - Novi Grad završeno je u petak.

Izgradnja i opremanje prelaza "trinaesta" na dionici pruge Prijedor - Novi Grad završeno je u petak, a njegovo puštanje u rad očekuje se krajem godine, poslije probne faze.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 900.000 KM, u kojoj su učestvovale "Željeznice RS", "Putevi RS", grad Prijedor i drugi donatori.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić rekao je da je ovaj prelaz samo jedan u nizu planiranih projekata.

"Iduće sedmice dolaze naši kineski partneri kako bismo krenuli u završnu fazu razgovora o rekonstrukciji pruge od Banjaluke preko Prijedora do Novog Grada", rekao je Trninić.

Prema riječima direktora "Željeznica RS" Dragana Savanovića, instalisana oprema automatskog pružnog prelaza sa svjetlosnom, zvučnom i fizičkom barijerom doprinijeće tome da učesnici u drumskom i željezničkom saobraćaju budu bezbjedniji.

"Od Drugog svjetskog rata ovaj prelaz odnio je više od 30 žrtava", rekao je Savanović.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je ovo važan infrastrukturni, ali i bezbjednosni objekat u Prijedoru i da se nada da se njime prekida crna hronika na "trinaestoj".

"Građani će ubuduće bezbjednije koristiti ovaj prelaz. Osim toga, ako se u obzir uzme otvaranje nadvožnjaka koji prelazi prugu i magistralni put, onda su protočnost saobraćaja u Prijedoru i rasterećenje centra grada ogromni, a bezbjednost mnogo veća", dodao je Pavić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije