Smanjenje redukcija u KS: Počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže

20.07.2016. 09:45 / Izvor: Akta.ba
Smanjenje redukcija u KS: Počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže

Radi se o rekonstrukciji cjevovoda na lokalitetima ma kojima imamo najizraženije redukcije.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže od Skenderije do Vijećnice, na području općina Centar i Stari Grad Sarajevo, u dužini od dva kilometra počeli su jučer.

Radove izvodi firma Mibral d.o.o. sa čijim su predstavnicima mjesto početka radova danas obišli premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar komunalne privrede i infrastrukture Senad Hasanspahić i direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija" Nezir Hadžić.

- Radi se o rekonstrukciji cjevovoda na lokalitetima ma kojima imamo najizraženije redukcije. Izgrađen je 1961. godine i našim analizama smo ustanovili da je u jako lošem stanju. Nadamo se da ćemo sanacijom ovog dijela vodovodne mreže očuvati  puno veće količine - objasnio je Hadžić.

Po planiranoj dinamici i kratkoročnim ciljevima koje je VIK dostavio Vladi Kantona Sarajevo radovi bi trebali biti okončani najkasnije za 90 dana.

- Njihova ukupna vrijednost je 1.100.000 KM, a finansira ih Kanton Sarajevo putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo - istakao je Hasanspahić.

Naglašeno je da realizacija projekta neće dovesti u pitanje redovno snabdijevanje vodom tako da će građani bez vode ostati samo kada se budu prespajale cijevi, a o tome će biti blagovremeno obavještavani iz KJKP "Vodovod i Kanalizacija".

Prvi radovi na rekonstrukciji tog dijela vodovodne mreže izvode se od Drvenije do Principovog mosta, saopćeno je iz Pres-službe KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije