Staro, dobro Lječilište "Reumal" Fojnica gostima će ponuditi nove sadržaje

21.05.2016. 09:42 / Izvor: Akta.ba
Staro, dobro Lječilište 'Reumal' Fojnica gostima će ponuditi nove sadržaje

U Reumalu je završena adaptacija dijela elektroterapija, centralnog hola u medicinskom dijelu, a u toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji terapijskog bazena.

U hotel "Reumal" skoro 40 godina dolaze gosti sa sve četiri strane svijeta na odmor i rehabilitaciju. U ratu je devastiran, a povremeno je bio renoviran i dobivao je nove sadržaje. Od septembra prošle godine u Lječilištu "Reumal" u Fojnici je pokrenut projekt rekonstrucije, a početa je izgradnja zatvorenog bazena sa termalnom vodom, kako bi gosti imali što bolji ugođaj i rehabilitaciju. U toku su završni radovi na ovim projektima, pošto je ovaj gradić turističko mjesto, banjski turizam će biti još bolji.

"U prvoj fazi smo započeli adaptaciju, rekonstrukciju "Reumala". Do sada renovirali 150 soba, a još narednih stotinu ćemo uraditi do mjeseca juna. Urađena je adaptacija i rekonstrukcija prizemlja hotela, tu prvenstveno mislimo na kongresnu salu, koja sada ima preko 400 mjesta sa svim tehnološkim i tehničkim stvarima za funkcionisanje takve sale. Urađena je komplet nova recepcija, ugostiteljski dio, veliki restoran, a lakart, kuhinja, aperitiv. Urađen je novi panoramski lift što je uvjek bio problem taj vertikalni transport od sobe do restorana i terapeutskih prostora", kaže Eldan Lokmić, generalni direktor Lječilišta "Reumal".

U ovoj godini u drugoj fazi projekta kaže završili su kompletnu adaptaciju dijela elektroterapija, centralnog hola u medicinskom dijelu, a u toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji takozvanog terapijskog bazena, koji će biti završen za 15 dana. Uporedo sa ovim rade jedan novi sadržaj "Reumala" a to je potpuno novi vodeni kompleks sa jednim novim bazenom koji se spaja sa terapeutskim bazenom, čija će površina 400 metara vodene površine, a cijeli kompleks se prostire na 2.000 metara kvadratnim površine.

"Imamo 200 zaposlenih medicinskih radnika, uz sve ove urađene sadržaje naša usluga i korištenje naše vode je na zavidnoj visini i dobivamo još jedan dodatni kvalitet. Završetak tog dijela projekta očekujemo za 60 dana, a uporedo sa tim radimo potpunu adaptaciju prostora hidro terapije. Prateći trendove, imamo plan zanavljanje dijela nove medicinske opreme. Imamo plan i dijelom adaptirati 'Novu bolnicu', rekonstrukcija i adaptacija soba i medicinskog trakta. Tu imamo jak medicinski dijagnostički trakt: ultra zvuk, rendgenom, labaratoriju, ordinacijama, profesionalnom rehabilitacijom", kaže direktor Lokmić i dodaje kako će raditi na uređenju i proširenju "Aquaparka" , to je još jedan sadržaj na usluzi gostima. U "Reumalu" su navodi uradili novu komplet infrastrukturu sa novim ventilacionim i klima sistemom i sistemom za prečišćavanje zraka.

"Ukupna rekonstrukcija sa svim ostalim što sam govorio iznosi oko 4.900 000 KM. "Lječilište 'Reumal' Fojnica je dosta veliki objekat, koji ima 260 soba i 500 kreveta. Sam podatak da je do sad u ovom periodu ugrađeno 7.000 metara kvadratnih itisona, govori koliki projekat radimo. Uz racionalni pristup, mislim da ćemo to sve dobro uraditi", kaže Lokmić, generalni direktor "Lječilišta" Fojnica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije