U martu planirana izgradnja druge stambene jedinice Sarajevo Waves

30.12.2016. 12:58 / Izvor: Fena
U martu planirana izgradnja druge stambene jedinice Sarajevo Waves

Stambeno-poslovni kompleks Sarajevo Waves izgradnju prve zgrade započeo je 2015..

Početak izgradnje  druge stambene jedinice kompleksa Sarajevo Waves planiran je u martu naredne godine, a kupovina stanova počet će odmah nakon izdavanja građevinske dozvole, najavljeno je iz kompanije Compact Invest.

Stambeno-poslovni kompleks Sarajevo Waves izgradnju prve zgrade započeo je 2015., a za nepunih 13 mjeseci ključeve su preuzeli i prvi stanari. Postojeća zgrada zauzima 8.500 metara kvadratnih sa 49 stambenih jedinica.

Jedinstvenu arhitekturu nagradila je Asocijacija arhitekata BiH, a nagradu su preuzeli arhitekti projekta Kenan Brčkalija i Adnan Harambašić.

Portparol Compact Investa Edina Muslić izjavila je da su prodaju stanova unutar prve zgrade započeli nakon završetka izgradnje, ali zbog velikog broja interesenata za stanove od nove godine planiraju započeti prodaju stanova u izgradnji.

"Naši budući stanari na prvoj zgradi imaju vidljiv kvalitet i izgled zgrade te im je kupovina u izgradnji olakšana. Kvalitet, komfor i sigurnost prenijet ćemo i na ostale objekte, ali i u novu godinu ući sa osam posto nižim cijenama stanova."

Iz Compact Investa navode da kompleks Sarajevo Waves predstavlja 'novu dimenziju stanovanja' smještenu u zelenoj oazi grada Sarajeva uz rijeku Željeznicu i s pogledom na olimpijske planine Igman i Bjelašnicu.

Sve zgrade Wavesa imaju centralno grijanje, video nadzor, klima uređaj, zelene krovne terase, izolaciju i jedinstveni balkon duž cijele fasade, a kupovinom stana unutar kompleksa Sarajevo Waves zagarantovani su plaćeni porezi i garažno mjesto.

Kompleks čini pet stambeno-poslovnih objekata i jedna zgrada Šoping centra, a vrijednost izgradnje kompletnog projekta koštat će 50 miliona KM, saopćeno je iz Compact Investa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije