U mehanizaciju rudnika Ugljevik investirano 7,2 miliona maraka

30.05.2017. 08:25 / Izvor: Akta.ba
U mehanizaciju rudnika Ugljevik investirano 7,2 miliona maraka

U cilju podsticanja što višeg stepena pogonske spremnosti u toku je procedura za nabavku polumobilne sekundarde drobilice.

Na rudniku - PК "Bogutovo Selo" jučer je u rad puštena nova mehanizacija u čiju je nabavku preduzeće "Rudnik i termoelektrana Ugljevik" investiralo 7,2 miliona maraka.

Prilikom puštanja u rad četiri nova "damper" kamiona, nosivosti 110 tona, direktor Rudnika i termoelektrane „Ugljevik“, Đorđe Popović, najavio je nastavak investicioni ciklus na rudniku u Ugljeviku.

"U cilju podsticanja što višeg stepena pogonske spremnosti u toku je procedura za nabavku polumobilne sekundarde drobilice vrijedne 4,3 miliona КM, nastavak izgradnje servisnog objekta i stalni zahvati na transportnim linijama, što je solidna osnova da u budućnosti ne brinemo za realizaciju zacrtanih planova u eksploataciji uglja", rekao je Popović, istakavši da se nivo investicija održava i na Termoelektrani i najavio početak kapitalnog remonta 1. jula, koji će trajati tri mjeseca.

Rade Кosanović, rukovodilac Radne jedinice Rudnik rekao je da novi "damperi" godišnje mogu da prevezu 1,5 miliona kubika čvste mase, što je udio od 10 do 15 odsto ukupne godišnje proizvodnje. Кosanović je dodao da je u proteklih pet mjeseci na Rudniku ispunjen plan proizvodnje od tri miliona kubika čvrste mase i 800.000 tona uglja.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije