U Suhodolu će se graditi medicinski centar vrijedan 400 miliona dolara?

20.09.2016. 10:15 / Izvor: Faktor
U Suhodolu će se graditi medicinski centar vrijedan 400 miliona dolara?

Južnokorejski i katarski investitori zainteresovani su za gradnju medicinskog centra vrijednog 400 miliona dolara na lokaciji Suhodol.

Južnokorejski i katarski investitori zainteresovani su za gradnju medicinskog centra vrijednog 400 miliona dolara na lokaciji Suhodol, potvrdio je za Faktor Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići.

Prema njegovim riječima, Vlada Kantona Sarajevo i Općina Hadžići potpisali su sporazum sa južnokorejskim i katarskim investitorima u augustu.

"Formirana je radna grupa, a trenutno se radi na formiranju firme i pravljenju idejnog projekta", kazao je Ejubović.

Savremeni klinički centar za područje Balkana gradio bi se na lokaciji Suhodol, gdje se i nekada nalazila bolnica za plućne bolesti.

"Zdravo područje i jedinstvena oaza mira svakako su jedni od razloga zašto su se investitori odlučili baš za ovu lokaciju", izjavio je Ejubović. On je dodao kako je za općinu veoma važno što se ulaže toliki kapital, ali još je važnija činjenica o potencijalnom zaposljenju hiljada radnika. Naime, izgradnjom medicinskog centra “Medical Palace” na području općine Hadžići, šansu za zaposlenjem dobilo bi između dvije i tri hiljade građana.

Realizacijom ovog projekta riješio bi se jedan od gorućih problema u našoj državi, a to je nezaposlenost, poručio je Ejubović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije