U završnoj fazi implementacija kredita Svjetske banke

01.08.2016. 10:14 / Izvor: Akta.ba
U završnoj fazi implementacija kredita Svjetske banke

U Šamcu je u toku završna faza implementacije kredita Svjetske banke u iznosu od 830.000 KM.

U Šamcu je u toku završna faza implementacije kredita Svjetske banke u iznosu od 830.000 KM. Na ovom području ukupno je realizovano ili u završnoj fazi sedam projekata.

Prema riječima šefa službe za lokalno-ekonomski razvoj, polјoprivredu i selo opštine Šamac Svetozara Evđića, trenutno se radi na tri projekta ograde na vrtiću i ograde dvorišta osnovne škole, završetak fiskulturne sale u Šamcu.

"Po tenderskoj proceduri vrijednost radova na ogradama je ispod 70.000 KM s tim da ćemo sada spojiti i stazu odnosno trotoar, te tako spojiti srednju i osnovnu školu", kaže Evđić.

Kada je riječ o ostalim projektima, Evđić je podsjetio da je izabran izvođač radova za završetak sekundarne vodovodne mreže, a u toku je tenderska procedura za put u Tišini.

"Time bi bila zaokružena lista projekata. Iz sredstva Svjetske banke su finasirani i dio radova na gradskom stadionu FK „Borac“ u Šamcu, ulice Nikole Tesle, Obilićev vijenac i staza preko naselјa Duga, trotoari u više ulica", kaže Evđić.

Prema riječima Evđića od projekata koji su u toku na ovom području u završnoj fazi je ograda na čelu gradskog stadiona FK „Borac“, gdje je finansijski pomogli Vlada RS i Ministarstvo omladine i sporta sa 6.000 KM, dok je preostali iznos do 10.000 KM obezbijedila opština Šamac.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije