Uskoro izgradnja objekta Policijske stanice u Srednjem

13.06.2017. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Uskoro izgradnja objekta Policijske stanice u Srednjem

Načelnik Fazlić je podsjetio da se godinama vode aktivnosti u vezi s realizacijom tog projekta.

Izgradnja objekta policijske stanice u ilijaškom naselju Srednje tema je o kojoj su razgovarali ministri unutrašnjih poslova i finansija Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić i Jasminom Halebićem s općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i njegovom pomoćnicom za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Melihom Avdibegović.

Dogovoreno je da Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, kao nosilac tog projekta, podnese zahtjev za izdavanje urbanističke dozvole, kako bi se moglo krenuti sa izgradnjom pomenutog objekta za koji je već urađeno idejno rješenje. Objekt će imati površinu od cca 238 m² korisnog prostora koji će uključivati kancelarije, garaže i prateće sadržaje.

Načelnik Fazlić je podsjetio da se godinama vode aktivnosti u vezi s realizacijom tog projekta.

"Naselje Srednje prostire se na području od 200 km², dosta je razuđeno, i u njemu trenutno živi oko 4.000 stanovnika. Velikim dijelom ove teritorije prolazi magistralni put, što je dodatno interesantno s aspekta bezbjednosti, zbog čega je posebno iskazana stalna potreba građana za funkcionisanjem policijske stanice", naveo je Fazlić.

Ministar Mulabdić je govorio i o dosadašnjoj uspješnoj saradnji V Policijske uprave Ilijaš i Općine Ilijaš, te najavio i njen nastavak u budućnosti, jer MUP stoji na raspolaganju svim građanima Kantona Sarajevo, a time i stanovnicima te općine.

Ministar Halebića je naglasio kako je za realizaciju projekta i izgradnju tog objekta u ovogodišnjem budžetu KS planirano 200.000 KM, saopćeno je iz Press službe KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije