Uskoro izgradnja pristaništa za splavove u Goraždu

30.08.2015. 11:19 / Izvor: Akta.ba
Uskoro izgradnja pristaništa za splavove u Goraždu

U Maloj sali Općine Goražde u petak je potpisan Ugovor o ustupanju radova na izgradnji pristaništa za splavove i uređenju desne obale rijeke Drine ispod mosta Alije Izetbegovića.

U Maloj sali Općine Goražde u petak je potpisan Ugovor o ustupanju radova na izgradnji pristaništa za splavove i uređenju desne obale rijeke Drine ispod mosta Alije Izetbegovića sa firmom OKAC d.o.o., kao i Ugovora o nadzoru ovog projekta koji će obavljati firma "Uniprojekt" d.o.o Goražde, saopćeno je iz Općine Goražde.

Ugovore u ime Općine Goražde, kao naručioca, sa predstavnicima goraždanskih firmi OKAC d.o.o. i Uniprojekt d.o.o., potpisao je načelnik Muhamed Ramović.

Riječ je o projektu čija je ukupna vrijednost oko 32.000,00 KM, a sredstva su zajednički obezbjdili Vlada BPK-a i Općina Goražde.

Kako je istaknuto na potpisivanju ugovora, uz obezbjeđenje finansijskih sredstava i dozvola od strane Agencije za vodno područje rijeke Save provedena je tenderska procedura i realizacija projekta se očekuje u narednom periodu.

''Na raspisani Javni poziv Ministarstva za privredu BPK za razvoj turizma na području Goražda za 2013. godinu aplicirali smo ovaj projekat koji je prošao i u završnoj smo fazi. Ukupan iznos potpisanog ugovora sa firmom OKAC d.o.o. je 29.014,80 KM, a vrijednost kompletnog projekta je oko 32.000,00 KM. Naime razlog zašto je bila pauza od godinu i po dana jeste što smo morali da pribavimo potrebne dozvole i saglasnosti od Agencije za vodno područje rijeke Save i kada smo sve kompletirali stekli su se uslovi za potpisivanje današnjeg ugovora. Svakako da je važan ovaj projekat iz razloga što znamo koliko za naš turizam na Drini znače splavovi i sve što se dešava u toku ljetnog perioda. Izgradnjom ovog pristaništa olakšaćemo svima koji se bave splavarenjem, a samim tim i turistima koji koriste splavove", kazao je Ramović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije