Uspješna prodaja: Blizu dva miliona za objekte u Poslovnoj zoni Ramići

14.09.2017. 15:13 / Izvor: Akta.ba

Usmenom javnom nadmetanju je pristupilo ukupno osam ponuđača koji su se prijavili na javni oglas i ispunili uslove za učešće u postupku licitacije.

U Poslovnoj zoni "Ramići-Banja Luka", putem javne licitacije, prodate su tri građevinske parcele sa četiri objekta i pripadajućim zemljištem sa ukupno postignutom cijenom od 1.907.739 KM. Ovo je za oko 300.000 KM više od početne prodajne cijene.

Preduzeću "Jaćimović" d.o.o. Banja Luka prodat je objekat pogona savijanja profila sa zemljištem ukupne površine 7.013 kvadratnih metara za 1.000.999 KM.

Elektro-mašinsku radionicu na zemljištu površine 2.469 kvadratnih metara za 514.740 KM kupilo je preduzeće "ETMax" Banja Luka.

Građevinska parcela površine 5.489 kvadratnih metara sa objektima garaže i metalnog skladišta prodata je preduzeću "21. maj" Banja Luka za 392.000 KM.

Naime, Gradska uprava je radi iskazanog interesa privrednih subjekata za kupovinom već izgrađenih poslovnih objekata i zemljišta, putem javnog oglasa ponudila na prodaju ukupno četiri građevinske parcele sa šest objekata u Poslovnoj zoni.

Za objekte restorana i komercijalne službe na parceli površine 4.749 kvadrata, koji su takođe ponuđeni na prodaju, nije bilo prijavljenih učesnika.

Na javni oglas o prodaji ovih nepokretnosti u Poslovnoj zoni pravo učestvovanja imali su domaći i strani privredni subjekti, koji obavljaju proizvodnu djelatnost (pretežno čista industrija), djelatnost u vezi sa novim tehnologijama, razvojno-istraživačkom i uslužnom djelatnošću, odnosno djelatnostima predviđenim RP Poslovne zone Ramići.

Usmenom javnom nadmetanju je pristupilo ukupno osam ponuđača koji su se prijavili na javni oglas i ispunili uslove za učešće u postupku licitacije.

U nadležnom Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje ističu da je i odluka gradske administracije o prodaji nepokretnosti u Poslovnoj zoni u cilju stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta, te pružanja mogućnosti za povećanjem broja zaposlenih u Banjoj Luci, a sve u skladu sa Studijom ekonomske opravdanosti za uspostavljanje Poslovne zone „Ramići – Banja Luka“.

"Takođe, prodajom objekata u okviru Poslovne zone, Grad je ostvario značajne prihode, koji će omogućiti dalji razvoj povoljnog poslovnog okruženja na području Banje Luke", kazali su u nadležnom odjeljenju.

Grad nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima s ciljem da Banja Luka dobije što više proizvodnih subjekata i time više novih radnih mjesta u realnom sektoru. Tako su krajem avgusta počeli radovi na završetku izgradnje komunalne infrastrukture u ovoj zoni, vrijednosti 925.776 KM, od čega Grad obezbjeđuje 416.599 KM, a USAID  kroz projekat "RAST" 509.177 KM.

Trenutno je u Poslovnoj zoni izlicitirano 11 građevinskih parcela i unutar zone radi deset investitora, s tim što je jedan investitor kupio dvije građevinske parcele.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije