Vlada HNŽ-a: Požar neće smanjiti cijenu mostarskog hotela Ero

02.02.2017. 11:51 / Izvor: Federalna.ba
Vlada HNŽ-a: Požar neće smanjiti cijenu mostarskog hotela Ero

Trenutno je u "Eri", inače nekadašnjem Domu umirovljenika, zaposleno šezdesetak radnika.

Iako se špekuliralo da je požar u mostarskom hotelu Ero, koji je izbio u utorak 31. siječnja, podmetnut, u MUP-u HNŽ-a za sada to ne mogu potvrditi, a više će se znati nakon očevida. Do požara je, prema dosadašnjim informacijama, došlo kada je zapaljen otpad koji je ostao od renoviranja hotela, a bio je deponiran uz hotelski objekt.

Zahvatio je dio prizemlja, a oštećena je i fasada hotela, te dva vozila Porezne uprave. To je ponovo aktualizirao prodaju hotela Ero koji je u vlasništvu federalnog Zavoda PIO, čiji će kupac najizglednije biti Vlada Hercegovačko-neretvanskog županije.

No, u Vladi HNŽ-a kažu kako požar, koji je uništio dio staklene dvorane, neće i ne može utjecati na prodaju, odnosno kupovinu objekta za što već postoji dogovor Vlade i Zavoda PIO.

Hotel "Ero" se nekada prodavao za nešto više od 24 milijuna maraka, ali zainteresiranih nije bilo. Vlada HNŽ-a je ozbiljan kupac tim više jer želi smanjiti troškove za najamnine za koje na godišnjem nivou utroše više od milijun maraka.

Trenutno je u "Eri", inače nekadašnjem Domu umirovljenika, zaposleno šezdesetak radnika, a višegodišnja neulaganja, ali i ponajprije uspješnija hotelska konkurencija rezultirala su i sve lošijim poslovanjem. Ipak, u Zavodu PIO obećavaju da će nakon prodaje radnici biti zbrinuti, prenosi Federalna televizija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije