Vlada planira izdvojiti 2 mil. KM za rekonstrukciju Zračne luke Mostar

14.01.2016. 09:23 / Izvor: Akta.ba
Vlada planira izdvojiti 2 mil. KM za rekonstrukciju Zračne luke Mostar

Mušić očekuje kako bi se u skorije vrijeme sve razine vlasti mogle ponovno udružiti u pomoć pri obnovi razrušenih objekata u Mostaru te osigurati financijska sredstva kako bi se moglo započeti s obnovom tih objekata. 

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je jučer u Uredu gradonačelnika potpredsjednicu Federacije BiH Meliku Mahmutbegović i predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edina Mušića.

Nakon sastanka upriličene su izjave za novinare, a potpredsjednica Mahmutbegović je naglasila kako su sve razine vlasti shvatile značenje Mostara i problema koji su prisutni u tome gradu.

"Svim silama krenuli smo u realizaciju određenih projekata koji bi poboljšali situaciju u Gradu i s ekonomskog i političkog aspekta", kazala je Mahmutbegović, izrazivši pritom zadovoljstvo što su projekti deponije i kolektora u fazi realizacije te najavila njihovo podržavanje i od i države i Federacije.

Potpredsjednica FBiH budućnost Mostara vidi i u razvoju turizma, za koji je kazala kako ima jako dobru perspektivu.

"U skladu s time federalna Vlada planira izdvojiti 2 milijuna KM za rekonstrukciju i pomoć Zračnoj luci. Mislim da je to nešto što će u idućem razdoblju jako puno doprinijeti, kako razvoju turizma, tako i razvoju Grada", dodala je te naglasila kako Mostar ima  perspektivu i dobro raspoloženje svih aktera u društvu kako bi se izgradili mostovi među ljudima.

Mostar, s jedne strane ima perspektivu i mogućnosti infrastrukture da jača svoju budućnost, a s druge strane ima jako veliko raspoloženje i na razni države i Federacije i zakonodavnih institucija da svi zajednički daju svoj doprinos kako bi se realizirali svi planovi kada je u pitanju taj grad.

Glede gospodarstva i zapošljavanje, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić ističe kako će se intenzivniji pristup Federacije odnositi  na pitanje zapošljavanja, stvaranja novih pretpostavki za određena ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta.

"Na tome vrlo predano radimo zajedno s federalnom i županijskom Vladom", kazao je on, te dodao kako je jedan od prioriteta Federacije, kada je u pitanju Mostar, obnova razrušenih dijelova grada kao i pokretanje vjetroparka.

Mušić očekuje kako bi se u skorije vrijeme sve razine vlasti mogle ponovno udružiti u pomoć pri obnovi razrušenih objekata u Mostaru te osigurati financijska sredstva kako bi se moglo započeti s obnovom tih objekata. 

"U idućem razdoblju očekujemo vidan pomak, kako u Mostaru, tako i u cijeloj županiji", zaključio je.

Glede političke situacije u Gradu,  Musić je kazao kako očekuje da se trenutno stanje prevlada te da Mostar dobije zakonodavnu vlasti i da ona funkcionira.

"Očekujemo da Mostar dobije  Gradsko vijeće. To je  naša želje i na tome ćemo raditi, a dokle  ćemo doći, vidjet ćemo", dodao je.

Gradonačelnik Bešlić izjavio je kako se intenzivno rati na tome da Mostar dobije Gradsko vijeće te da će, kada se dođe do konkretnih rezultata, javnost o tome biti obaviještena.

"Na sastanku, bilo je riječi i o velikim projektima koji su započeti u gradu te o onim problemima i projektima u čijem bi rješavanju mogla pomoći Federacija", kazao je Bešlić, te dodao kako je u tom kontekstu spominjan razvoj Zračne luke i gospodarstva.

On je zahvalio  predstavnicima federalne vlasti i Vladi koja je u posljednje vrijeme, kako je kazao, napravila nekoliko dobrih stari za Grad, među kojima je i Kuvajtski kredit.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije