Vlada RS-a prodaje zemljište "Jelšingrada"

24.04.2017. 09:29 / Izvor: Alternativna televizija
Vlada RS-a prodaje zemljište 'Jelšingrada'

Na doboš ide zemljište u svojini Republike Srpske na prostoru ranijeg akcionarskog društva “Jelšingrad” u Banjaluci.

Na doboš ide zemljište u svojini Republike Srpske na prostoru ranijeg akcionarskog društva “Jelšingrad” u Banjaluci.

Za nešto više od 25.000 metara kvadratnih, zainteresovani kupci nadmetaće se na licitaciji, tako je odlučila Vlada RS. Procijenjena vrijednost i početna prodajna cijena zemljišta je 2.558.000 KM.

"Usmena licitacija na koju se mogu sva fizicka i pravna lica, uz uslov da polože kauciju od 50.000 maraka. Novac od prodaje, ide odnosno uplatiće se, “Escro racun RS”. To je račun privatizacije", kaže Slavica Bogdanović, stručni saradnik u ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS.

Vlada RS je krajem 2010. godine kupila cjelokupnu imovinu bivšeg preduzeća “Jelšingrad fabrika alatnih mašina”, u stečaju, za šta je izdvojila 8.264.000 maraka. U paketu je bilo i zemljište površine oko 55.000 metara kvadratnih. Dio tog zemljišta, oko 28.000 kvadrata Vlada je prenijela u vlasništvo grada Banjaluke. Preostali dio ide na licitaciju.

Za desetak dana Odluka Vlade o prodaji zemljišta trebala bi da bude objavljena u Službenom glasniku RS, a potom i oglas o prodaji zemljišta u dnevnim novinama. Sa učesnikom licitacije koji da najpovoljniju ponudu Vlada će zaključiti ugovor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije