Vlada RS u hidromelioracione sisteme uložila 4.300.000 KM

12.06.2016. 10:56 / Izvor: SRNA
Vlada RS u hidromelioracione sisteme uložila 4.300.000 KM

On je najavio da će, u saradnji sa opštinskom adminsitracijom, u narednom periodu biti riješen problem kišne kanalizacije u Modriči.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je jučer u Modriči da je Vlada Republike Srpske uložila 4.300.000 KM za uređenje hidromelioracionih sistema u ovoj opštini, nakon poplava 2014. godine.

Mirjanić je, nakon razgovora sa načelnikom Modriče Mladenom Krekićem, rekao novinarima da su svi projekti, koji su poslije poplava 2014. godine dogovreni sa rukovodstvom ove opštine, realizovani u cijelosti ili su u završnoj fazi.

On je najavio da će, u saradnji sa opštinskom adminsitracijom, u narednom periodu biti riješen problem kišne kanalizacije u Modriči, navodeći da je rok za završetak ovog projekta kraj 2016. godine. Mirjanić smatra da će, završetkom izgradnje novih i sanacijom postojećih vodoprivednih objekata, problem ugroženosti opštine Modriča poplavama biti najvećim dijelom prevazđen.

"Vlada Republike Srpske je u Modriči u zaštitu od poplava uložila 650.000 KM iz Fonda solidarnosti, dok je u izgradnju i sanaciju vodoprivrednih objekata investirano 3.300.000 KM sredstava Evropske investicione banke", pojasnio je Mirjanić.

On je najavio izdvajanje novih sredstava za poboljšanje nasipa i kanala koji su već završeni, predati Javnoj ustanovi "Vode Srpske" i opštini Modriča, a u planu je i rekonstrukcija i dogradnja nasipa na rijeci Bosni u naselju Dobor.

Krekić je rekao da je završena kompletna projektna dokumentacija za nasip na rijeci Bosni u Dobor naselju i da se nada da će naredne godine ovaj problem biti riješen na kvalitetan način.

"Dobili smo podršku Vlade i Ministarstva da se završi kišna kanalizacija, čime će biti zaštićen centar grada u slučaju većih padavina", naveo je Krekić i istakao da je zadovoljan radovima koji su do danas završeni.

Mirjanić i Krekić sa saradnicima, nakon sastanka u zgradi opštine, posjetili su farmu krava "MK kompani" u Borovom Polju i obišli zapadni lateralni kanal koji je krajem prošle godine saniran sredstvima od 2.220.660 KM Evropske investicione banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije