Vlada TK planira 3,3 miliona KM za izgradnju urgentnog centra UKC Tuzla

31.01.2017. 11:52 / Izvor: Akta.ba
Vlada TK planira 3,3 miliona KM za izgradnju urgentnog centra UKC Tuzla

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u ponedjeljak je održan radni sastanak između predstavnika Vlade TK i zaposlenika UKC Tuzla.

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u ponedjeljak je održan radni sastanak između predstavnika Vlade TK i zaposlenika UKC Tuzla. Tokom sastanka razgovaralo se o rezultatima rada i novim procedurama u UKC Tuzla, o nabavci materijalno tehničkih sredstava i pružanju tercijalne zdravstvene zaštite za povratnike u Republici Srpskoj, te planovima za naredni period.

Prema riječima direktora UKC Tuzla, doc. dr. Nešada Hotića, tokom 2016. godine u UKC Tuzla je povećan broj novih procedura, broj operacija za ležeće i ambulantno tretirane bolesnike, broj specijalističkih pregleda i usluga, te broj liječenih bolesnika. “U protekloj godini, uz nove procedure uspjeli smo poboljšati rezultate rada, edukaciju  i saradnju s drugim ustanovama, rekao je Hotić, koji je istakao i da je UKC Tuzla povećanjem broja novih usluga povećao i konkurentnost na tržištu.

Premijer Vlade TK, Bego Gutić je rekao da je prema finansijskom izvještaju, UKC Tuzla, prvi put u proteklih deset godina, poslovao pozitivno i smanjio dug prema dobavljačima za 2.000.000 KM. Premijer je najavio ulaganja Vlade TK u nabavku materijalno tehnička sredstva i izgradnju urgentnog centra.

"U naredne četiri godine Vlada TK planirala je 3,3 miliona KM za opremu, te za izgradnju urgentnog centra. Partneri u realizaciji projekta izgradnje urgentnog centra, uz Vladu TK su i grad Tuzla i UKC Tuzla", rekao je nakon sastanka premijer TK, Bego Gutić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije