Za dva tjedna kreću radovi natkrivanja Tepe

14.11.2015. 11:21 / Izvor: Dnevni list
Za dva tjedna kreću radovi natkrivanja Tepe

Za oko dva tjedna kreću radovi natkrivanja kompletnog prostora mostarske tržnice poznate kao Tepa. Tu informaciju nam je jučer potvrdila Maja Kajtaz, ravnateljica tvrtke ”Tržnice – Pijace” d.o.o.

Za oko dva tjedna kreću radovi natkrivanja kompletnog prostora mostarske tržnice poznate kao Tepa. Tu informaciju nam je jučer potvrdila Maja Kajtaz, ravnateljica tvrtke ”Tržnice – Pijace” d.o.o., kazavši kako je za rekonstrukciju druge faze gradske tržnice u vrijednosti od 250 tisuća KM već izabran izvođač radova.

"Fondacija 'Odraz' iz Sarajeva je objavila javni tender nakon čega je izbran isti izvođač radova kao i na prvoj fazi, a to je tvrtka ‘Gradnja d.o.o.’ Nadam se kako će nakon isteka žalbenog roka radovi krenuti prema planiranom, već pri kraju mjeseca studenog ove godine", kazala je Kajtaz. Ona je u ranijoj izjavi za Dnevni list kazala kako će nadstrešnica pružati dosta svjetlosti prodavačima te da će biti vrlo zanimljivog izgleda.

Novac za rekonstrukciju druge faze poznate mostarske Tepe su izdvojili Grad Mostar i međunarodna organizacija IFAD koja je dala značajan dio sredstava i za prvu fazu radova.

Naime, IFAD je osigurao 70 posto sredstava, dok je Grad Mostar sudjelovao sa 30 posto.

Kajtaz je navela kako će rekonstrukcija nadstrešnice prodavačima zasigurno osigurati bolje uvjete za rad, a kupcima ugodniju kupovinu.

"Natkrivanje Tepe će, uvjerena sam, doprinijeti što boljem poslovanju prodavača te će samim tim i oni biti zadovoljniji. Čim se natkrije, tržnica će zasigurno privući još mnoštvo kupaca", kazala je Kajtaz.

Radovi na natkrivanju objekta površine od 1500 metara četvornih bi trebali biti završeni tri mjeseca nakon početka rekonstrukcije. "Prema tome da je prva faza trajala oko tri mjeseca, pretpostavljam da će tako i ova druga. Djelatnici odabrane tvrtke za izvođenje radova će dosta vremena provesti u svojim radionicama kako bi napravili dijelove krova, a poslije će ih sastavljati na licu mjestu", navela je Kajtaz.

Tepa tijekom obnove koja je počela uz mjesecu siječnju ove godine nikada nije stala s radom, iz razloga da trgovci ne bi izgubili svoje stalne klijente, kao ni dnevne pazare od kojih hrane svoje porodice, ali i a bi kupcima cijele godine bili dostupni domaći proizvodi.

Jučerašnjom šetnjom tržnicom porazgovarali smo s prodavačima i kupcima koji su nam kazali kako je natkrivanje objekta vrlo značajan projekt te da će im to puno značiti kada se uradi. Naveli su kako će kompletnom rekonstrukcijom Tepe, to mjesto zasigurno pored naših građana privući i mnoštvo turista, a sve u cilju ekonomskog prosperiteta.

Podsjetimo, kompletna vrijednost projekta rekonstrukcije gradske tržnice Tepa iznosi do milijun maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije