Za dvije sedmice počinje obnova platoa na Skenderiji

29.05.2016. 12:06 / Izvor: Avaz.ba
Za dvije sedmice počinje obnova platoa na Skenderiji

Plato ispred Skenderije, koji godinama predstavlja ruglo u centru grada, uskoro će biti obnovljen.

Plato ispred Skenderije, koji godinama predstavlja ruglo u centru grada, uskoro će biti obnovljen. Radovi, koji će koštati približno milion maraka, mogli bi početi za 15 dana, ako iz Ureda za razmatranje žalbi BiH daju zeleno svjetlo kako više ne bi bilo nikakvih prepreka za realizaciju ovog projekta. 

To je za Avaz potvrdio i direktor „Skenderije“ Amer Kapo, koji nam je kazao da je završen izbor najpovoljnijeg izvođača radova. Kako saznajemo, najprihvatljiviju ponudu dala je firma „Unigradnja“.

"Od njih smo dobili veoma kvalitetnu i za nas prihvatljivu ponudu. Međutim, iz firme „Sela“, koja je bila drugoplasirana na tenderu, uložili su žalbu koju smatramo neosnovanom. Čekamo još stav Ureda za razmatranje žalbi. Ako i oni budu istog mišljenja, izvođača radova ćemo za dvije sedmice uvesti na gradilište", ističe Kapo.

Prema njegovim riječima, obnova ploča na platou i postavljanje nove hidroizolacije su neophodni, jer zbog oštećenja godinama prokišnjavaju i poslovni prostori u Privrednom gradu.

"Rekonstrukcija kompletnog platoa do trgovki koštala bi oko 904.000 KM. Bit će postavljene najkvalitetnije i lijepo dizajnirane ploče koje će znatno uljepšati ovaj dio grada. Sve bismo završili u roku od tri mjeseca", ističe Kapo. 

Inače,Vlada KS je odlučila dati zeleno svjetlo Upravi ovog centra da planiranih milion KM za obnovu krova Ledene dvorane preusmjeri za ovaj projekt.

Razlog je vraćanje na doradu projekta za krov Ledene dvorane, pa će ovaj novac biti iskorišten za detaljnu obnovu uništenog centralnog platoa.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije