Za kompleks "Muška voda" na Konjuhu ponuđeno 300.000 KM

03.03.2017. 08:43 / Izvor: Akta.ba
Za kompleks 'Muška voda' na Konjuhu ponuđeno 300.000 KM

Predložena cijena za kupovinu DD "Konjuh" Kladanj je 300.000 KM, a iskazana je spremnost za ulaganje u postojeći kompleks sredstava u visini od 2.000.000 KM.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić i sekretar ministarstva Azra Gavranović su se sastali s direktorom T.S.E.-Transporti Speciali Europei d.o.o. iz Stupara Nedžadom Hodžićem povodom iskazanog interesa te firme za ulaganje u kompleks "Muška voda" na Konjuhu.

Ministar je podsjetio da je podnesen zahtjev za otvaranje stečajnog postupka nad DD "Konjuh" Kladanj, da je imenovan privremeni stečajni upravnik, te da će nakon izvještaja privremenog stečajnog upravnika i odluke stečajnog sudije biti poznato da li su ispunjeni uvjeti za otvaranje stečajnog postupka.

Hodžić je naglasio da privredno društvo T.S.E.-Transporti Speciali Europei ima ozbiljne namjere u bavljenju turističkom i ugostiteljskom djelatnošću, te da namjeravaju da zadrže djelatnost kojom se bavilo privredno društvo "Konjuh" Kladanj, kao i da prošire kapacitete i zaposle određeni broj radnika potreban za implementaciju njihove vizije uređenja i proširenja postojećeg kompleksa.

Predložena cijena za kupovinu DD "Konjuh" Kladanj je 300.000 KM, a iskazana je spremnost za ulaganje u postojeći kompleks sredstava u visini od 2.000.000 KM.

Gluhić je naveo da je interes Vlade Tuzlanskog kantona, kao vlasnika 67 posto kapitala, očuvati jedinstvo tog kompleksa koji čine smještajni kapaciteti, zemljište, šuma, igralište, te plato na kome su brojne sportske ekipe godinama obavljale kondicione pripreme, saopćeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije