Započeli pripremni radovi na asfaltiranju ulice u naselju Jezernice

11.04.2017. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Započeli pripremni radovi na asfaltiranju ulice u naselju Jezernice

Mještani cijeli projekat asfaltiranja finansiraju sa 20. 000 a općina sa preostale 22 000 maraka, dok ja za izvođača radova odabrana firma Kov Grad iz Bužima.

U Općini Sanski Most započeli su pripremni radovi na asfaltiranju ulice u naselju Jezernice.

Trenutno se vrše radovi na pripremi i uređenju podloge za postavljanje asfalta, a asfaltiranje bi trebalo uslijediti u narednim danima. Obzirom da se radi o naselju koje se nalazi neposredno uz rijeku Sanu, ovaj dio grada među prvima je bio na udaru katastrofalne poplave koja se dogodila u maju 2014. godine.

Usljed izlijevanja rijeke Sane iz korita velike štete tom prilikom pričinjene su na stambenim objektima kao i na komunalnoj infrastrukturi, a velika oštećenja doživio je i put koji prolazi kroz ovo naselje. Zahvaljujući saradnji mještana i općine Sanski Most obezbijeđena su finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 42 000 maraka.

Mještani cijeli projekat asfaltiranja finansiraju sa 20. 000 a općina sa preostale 22 000 maraka, dok ja za izvođača radova odabrana firma 'Kov Grad' iz Bužima. Predviđeno je postavljanje 400 meatra novog asfalta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije